EUROPEAN OPEN 2018: Monfils en Edmund spelen finale enkelspel

In dubbelspel staan Demoliner/Gonzalez tegenover Mahut/Roger-Vasselin

Zaterdag 20 oktober 2018 — Antwerpen – De European Open 2018 bereikt stilaan zijn hoogtepunt: alle finalisten zijn intussen bekend. In het enkelspel neemt Gaël Monfils (ATP-38) het morgen op tegen Kyle Edmund (ATP-15). In de halve finale schakelde Monfils Diego Schwartzman (ATP-17) uit in twee sets (6-3, 6-4). Edmund haalde het 

van Richard Gasquet (ATP-28), ook in twee sets (6-3, 6-4). In het dubbelspel kennen Marcelo Demoliner (ATPD-67) en Santiago Gonzalez (ATPD-54) ook hun tegenstanders: het zijn Nicolas Mahut (ATPD-17) en Edouard Roger-Vasselin (ATPD-26). Zij wonnen hun halve finale van Divij Sharan (ATPD-38) en Artem Sitak (ATPD-36). De finale in het dubbelspel vindt morgen plaats om 12.50u; die in het enkelspel om 15u. Vandaag betraden trouwens ook enkele vedetten het Center Court van de Lotto Arena: Sabine Appelmans, Dick Norman, Guga Baùl en special guest Niels Destadsbader entertainden het talrijk opgekomen publiek met een heuse stars match.


Extra entertainment
Tussen de twee halve finales in het enkelspel stond vandaag ook een korte stars match op het programma. Daarin namen Sabine Appelmans en Guga Baùl het op tegen Dick Norman en special guest Niels Destadsbader. De talrijke aanwezigen genoten van het gebrachte spektakel, en ook de spelers waren duidelijk in hun sas. Een goedgemutste Niels Destadsbader vertelde na afloop: “Ik heb begrepen dat wij gewonnen hebben, dus het was sowieso een goeie wedstrijd.” “Inderdaad, Guga en ik hebben verloren. Dit moeten we dus nog eens overdoen: volgende jaar wil ik revanche,” vulde Sabine Appelmans breed lachend aan.

Morgen staat vlak voor de start van de finales ook nog een Play Unified-demonstratiewedstrijd van Special Olympics Belgium (SOB) op de agenda, de Olympische organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens dit dubbelspel vormt één tennisser met een verstandelijke beperking een team met een reguliere tennisser. Concreet nemen één van de Rising Stars 2018 van BNP Paribas Fortis, de 23-jarige Michael Geerts, en de twee jaar oudere SOB-atleet Jonas Mathei het op tegen Rising Star Lara Salden (19) en SOB-atleet Dennis Deherdt (25).

Tevreden event director
Terwijl het toernooi stilaan naar zijn ultieme  hoogtepunt toegroeit, is het voor de organisatie ook al tijd om even terug te blikken op de voorbije week. Daarin zag event director Ilse Van Parys een opvallende stijging van het aantal toeschouwers. En ook het VIP-programma tijdens deze derde editie is intussen een groot succes te noemen: de PwC Legal VIP-ruimte mocht al meer dan 800 gasten onthalen. Ilse Van Parys: “Het was van bij aanvang de bedoeling om van de European Open 2018 een totaalbelevenis te maken. Na gisterenavond kunnen we echt wel zeggen dat we in ons opzet geslaagd zijn. Meer dan 1000 bezoekers vonden vrijdagavond de weg naar Court Number One voor de European Open Party. Ik kan niet anders dan oprecht tevreden te zijn. We hebben dit jaar de basis gelegd om de European Open in Antwerpen te laten uitgroeien tot dé place to be in het Belgische tennis.”

Pin It on Pinterest