Merksem handbal sluit het jaar met winst af tegen Estudiantes Handball Club Tournai

Onze heren sluiten het jaar met winst af tegen Estudiantes Handball Club Tournai. Met een 27-31 halen onze Leeuwen 2 belangrijke punten!

Merksem kon zonder complexen aan de wedstrijd beginnen, een halve ploeg in de lappenmand, maar de overblijvers hebben zich volledig gegeven en hoe.

Onder aanvoering van een sublieme Nuni Bazoer kwam Merksem het best uit de startblokken 1 – 3 na 5 minuten. Doornik liet dit niet zomaar gebeuren en zij staken een tandje bij, op het kwartier stond er 8 – 6. Doornik rook bloed en duwde door met nog 5 minuten te gaan tot aan de rust keken we tegen de grootste achterstand aan 13 – 9. Het moment waarop Carlos Jansen Nuni Bazoer een handje kwam toesteken en Alexandre Hayon wakker werd de rust bereikten we met een haalbare kaart 16 – 14.

Ook in de tweede helft namen we de beste start. In een mum van tijd zorgden onze 3 goalgetters voor 16 – 17. Vanaf nu nam onze gehavende ploeg het heft in handen en het geloof in een stunt tegen de ongeslagen leider groeide. Merksem kwam telkens twee doelpunten voor maar Doornik klampte aan 19 – 21 met nog 20 minuten te gaan. Moment waarop Sten Dielen aan iedereen liet zien dat ook hij het doel nog weet staan. Merksem liet Doornik ter plaatse en met nog 10 minuten te gaan stond er warempel 21 – 25 te blinken. Even twijfel bij onze jongens kunnen wij dit echt en Doornik wierp de kloof dicht 25 – 26 nog 5 spannende minuten dacht iedereen. Maar Youri Van Den Bergh gaf terug wat ademruimte en een ontketende en onhoudbare Alexandre Hayon zette met een echte hattrick opnieuw 27 – 30 op het bord met nog 1 minuut te spelen. Sten Dielen mocht de kroon op zijn werk zetten en op het eindsignaal zette hij de 27 – 31 op het bord.

Merksem: Nuni Bazoer 9,Alexandre Hayon 8,Carlos Jansen 6,Sten Dielen 5,Jelle De Parade 1,Zaïd Allaf 1,Yoeri Van Den Bergh 1,Lennert Doms, Franck Ntibashirakandi, Rens Baeyens D,Lars Bastiaenen D,
Doornik: Chantry 5,Lachal 5,Rosier 4,Huart 4,Philippy 2,De Cocker 2,Ait Bial 2,Olexiouk 1,Winberg 1,Voglaire 1.

Pin It on Pinterest