Elise Mertens gaat in zee met Golazo

TESSENDERLO – Elise Mertens (21), sinds enkele weken de Belgische nummer één in het vrouwentennis, werkt vanaf nu samen met Golazo en voegt zich bij het rijtje met atleten als Kim Clijsters, Sven Nys en Evi Van Acker die zich al door het sportbedrijf laten begeleiden.

In haar missie om mensen aan het bewegen te krijgen, schakelt Golazo een aantal ambassadeurs in om die boodschap mee uit te dragen. Zij zijn immers de perfecte rolmodellen. Niemand kan beter anderen aanzetten tot sporten dan wie zelf schittert in de sport. Het effect van Kim Clijsters tien jaar geleden op heel wat Belgische kinderen om zelf te gaan tennissen, is daar het beste bewijs van. Omgekeerd kan Golazo de ambassadeurs op tal van vlakken ondersteunen. CEO Bob Verbeeck: ‘Elise Mertens past perfect bij de sportieve missie van Golazo. Kim Clijsters vertelde me eerder al hoe gedreven ze bezig was en haar steile opmars van de voorbije maanden bewijst dat. Het kan anderen alleen maar inspireren. We zullen ervoor zorgen dat Elise zich 100% kan focussen op haar sportieve prestaties en verder kan bouwen aan haar carrière. Tegelijk zullen we ook opportuniteiten voor haar zoeken waar ze haar waarde als brand ambassador kan uitspelen.’

De rechtshandige Limburgse, geboren in Leuven maar wonend in Hamont-Achel,  draait sinds 2015 mee in het professionele vrouwentennis. Begin dit jaar, in Hobart, won ze haar eerste WTA-tornooi. Ze had eerder al elf ITF-titels op zak. Momenteel is ze met een 65ste plaats op de WTA ranking de hoogst geplaatste landgenote. Afgelopen weekend had Elise nog een groot aandeel in de kwalificatie van de Belgische Fed Cup-ploeg voor Wereldgroep 1. Mertens: ‘Ik mag inderdaad niet klagen over mijn voorbije maanden. Voor mij het bewijs dat als je hard blijft werken, je vroeg of laat wordt beloond. Dat dit extra beslommeringen en aandacht met zich meebrengt, heb ik ook al ondervonden. Ik ben dan ook erg blij dat Golazo voortaan die last van mijn schouders afneemt, zodat ik alleen maar aan tennissen hoef te denken. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Golazo.’

Op dit moment is Mertens aan de slag in het tornooi van Istanbul, waar ze zesde reekshoofd is. Ook hier etaleert ze haar topvorm. In haar eersteronde-wedstrijd klopte ze de Oekraïense Katerina Kozlova (WTA 132) met 6-4, 6-1. Het tornooi in Turkije wordt afgewerkt op hardcourt, de ondergrond waarop zij haar beste prestaties levert. Tot nog toe trad ze aan in één Grand Slam: de US Open waar ze niet door de eerste ronde geraakte. Ze leek toen echter wel op weg naar een stunt nadat ze de eerste set tegen Garbine Muguruza met 6-2 had gewonnen. Binnen de stal van Kim Clijsters is haar vriend  meteen ook haar trainer: de 24-jarige Robbe Ceyssens.  Daarvoor werkte ze samen met een andere coach van de academie: Rick Vleeshouwers.

Binnen Personae, het bedrijf van de Golazo Groep dat de atleten en ambassadeurs groepeert, vinden we ook onder meer Evi Van Acker, Bart Swings, Kim Clijsters, Sven Nys, Tia Hellebaut en Marieke Vervoort terug. Personae gaat op zoek naar merken en bedrijven die zich aan de ambassadeurs willen linken, begeleidt hen met portretrechten, perscontacten en tal van afspraken en draagt de missie van Golazo uit om te beginnen of te blijven bewegen. (EM)