A1A3Edwinveldrijden

EK veldrijden begonnen met zilveren medaille voor Danny Sleeckx uit Malle

MALLE – Danny Sleeckx is vanmiddag op het EK veldrijden in het Spaanse Pontevedra tweede geworden bij de Masters 50-54. De Europese titel ging naar thuisrijder Jordi Rene Bellmunt.

De 53-jarige Sleeckx, in 1992 tweede in de Ronde van Vlaanderen voor beloften, reed drie seconden na de Spanjaard over de meet. Het podium werd vervolledigd door de Spanjaard Manu Quintanilla Parente.

Zondag is het aan de profs. Een aantal onder hen reed vandaag de Koppenbergcross. Toon Aerts heeft daar zijn eerste podiumplaats van het seizoen gepakt.

De 31-jarige renner van Deschacht-Hens moest enkel Lars van der Haar en Eli Iserbyt voor laten gaan. Toon Aerts trekt zo met een goed gevoel naar het Europees kampioenschap.

Aerts: ‘Ik heb dit seizoen al een paar keer dicht bij een podiumplaats gestaan en nu is het eindelijk zover. In Overijse kende ik echter een echte offday.’

‘Dat zet je aan het twijfelen. Die twijfels veegde ik vandaag allemaal van tafel met een derde plaats in de Koppenbergcross. Ik denk dat dit mijn lot zal worden dit seizoen: vallen en opstaan.’

‘Dan weer goed, dan iets minder. Ik was er immers twee jaar uit, maar daar wil ik niet al te veel meer aan terugdenken. Dit is weer een stap vooruit, een mijlpaal zowaar.’

‘Een eerste mijlpaal was weer in competitie komen na mijn schorsing. Dat lukte. Ik hoop dat wat ik vandaag verwezenlijkte niet het toppunt zal zijn. Stapje per stapje wil ik weer klimmen. Vroeg of laat zal ik dat verwezenlijken.’

Aerts werd in 2016 in het Franse Pontchateau al eens Europees kampioen en mocht een seizoen lang met de ‘sterrentrui’ rondrijden.

‘Wij hebben met de Belgische ploeg een pak stevige ijzers in het vuur. Ik bekeek het parcours al eens op het internet. Het ligt me niet echt heel goed, maar dat is voor velen het geval – denk ik. Laat ons vooral als een tevreden Belgische ploeg terugkomen.’ (EM)

 

Views: 234

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Learn more