EK ACRO: tweemaal goud en eenmaal zilver op de laatste finaledag


Op zondag 22 oktober werden in Rzeszow (POL) de laatste finales op het Europees kampioenschap geturnd. België leverde opnieuw topprestaties en haalde maar liefst twee Europese titels binnen!

JUNIORES (13-19 jaar)

Gemengd paar Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) bewees de voorbije dagen reeds dat ze veel in hun mars hebben. Met een zilveren medaille in de allroundfinale en een gouden medaille in de balansfinale waren ze klaar voor hun laatste finale: tempo. Met een sterke oefening halen ze een score van 28.050, springen ze over het Russische gemengd paar en kronen ze zichzelf tot Europees kampioen. Euforie bij onze Belgen en trotse coaches! Rusland neemt genoegen met het zilver en het brons gaat naar Azerbeidzjan.

SENIORES (15+ jaar)

Ook onze Seniores kwamen in actie op de laatste finaledag. Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe brengen een mooie balansoefeningen en pakken ZILVER met 29.500 punten! Het goud is voor Rusland en de bronzen medaille gaat naar Israel. Heren paar brengen Killian Goffaux en Robin Casse hadden reeds twee zilveren medailles verzameld: Balans en Allround. In de tempofinale halen ze alles uit de kan en kronen ze zich met 28.770 tot Europees kampioen! Rusland en Groot-Brittanië vervolledigen het podium. Het heren 4, Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré behaalde een 6de plaats in hun tempofinale.

Een dikke proficiat aan alle gymnasten en coaches!

Tekst: Elien Van Deynse
Foto’s: Isabel Silva