EK ACRO: driemaal zilver in de allround finale!

Zaterdag 21 oktober stond de allround finale op het programma van het Europees kampioenschap acro. Hier mag elk land één team per categorie afvaardigen.

Donderdag 19 en vrijdag 20 oktober kwamen onze gymnasten in actie tijdens de balans- en tempo-kwalificaties. Tijdens de allround finale turnen de gymnasten een combined oefening waarvan de scores opgeteld worden bij de balans- en tempo-oefening uit de kwalificaties.

JUNIORES (13-19 jaar)

Gemengd paar Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) wisten zich als tweede team te plaatsen voor de allround finale. Met een totaalscore van 55,750 punten dienden ze enkel Rusland te laten voorgaan. Met een prachtige combined oefening op een choreografie van Irina Shadrina halen ze een totaalscore van 84,200 punten het ZILVER. Rusland haalt het goud met 84,450 punten en het brons gaat Azerbeidzjan met 83,000 punten. Het meisjes drie Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) turnden een mooie oefening.

SENIORES (15+ jaar)

Ook onze Seniores kwamen in actie tijdens deze finale. In de categorie Heren paar brengen Killian Goffaux en Robin Casse een opzwepende oefening en houden hun tweede plaats uit de kwalificaties vast, ZILVER dus voor onze jongens! Noémie Lammertyn en Lore Vanden Berghe, als derde gekwalificeerd, weten met een puntenverschil van 0,18 Israël te kloppen en gaan eveneens naar het met het ZIVER. In beide categorieën is het Rusland die met het goud aan de haal gaat. Het heren 4, Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré turnen een prima oefening en worden knap 4de.

Tekst: Delphine Gosseye
Foto’s: Isabel Silva – Gymfed