A_ArchiefTurnen

EK Acro: 4 finales op tweede wedstrijddag!

Na de mooie resultaten van onze gymnasten op de eerste wedstrijddag, donderdag 19 oktober, staat vandaag 20 oktober de tweede wedstrijddag op het programma tijdens het Europees kampioenschap Acro in Polen.

Vrijdag 20.10 – 17u00

Na het behalen van de gouden medaille gisteren tijdens de balansfinale kwamen Marte Snoeck en Bram Röttger deze voormiddag in actie met hun tempo-oefening. Ze houden het hoofd koel en weten met een totaalscore van 27,600 punten zich als tweede te kwalificeren voor de finale. We zien hen terug in de tempo-finale op zondag 22 oktober. Het meisjes drie Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) kwam dan weer in actie in de balanscompetitie. Jammer genoeg een minder vlotte oefening voor hen waardoor we hen niet terug zien in de balansfinale.

Bij de Seniores meisjes paar weten Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe zich met hun balansoefening naar een tweede plaats te turnen. Met een totaalscore van 29,100 zien we hen terug in de balansfinale op zondag. Killian Goffaux en Robin Casse turnen een ijzersterke tempo-oefening en laten hiermee Rusland en Duitsland achter zich. Met een totaalscore van 28,320 punten plaatsen ze zich als eerste team voor de tempofinale (eveneens op zondag). Het heren 4, Noam Patel, Bram Geusens, Jonas Anthoon en Hannes Garré kwam eveneens in actie in de balanscompetitie. Met een totaalscore van 27.530 punten plaatsen ze zich als 4de voor de balansfinale. Deze staat deze avond tussen 19u35 en 20u00 op het programma.

Tekst: Delphine Gosseye
Foto: Gymfed – Isabel Silva