EK Acro: 3 medailles voor België op eerste wedstrijddag

Van 19 tot 22 oktober staat in de Poolse stad Rzeszow de 12de editie van het Europees kampioenschap Acro op de planning. Tijdens dit EK komen gymnasten in twee leeftijdscategorieën in actie, de Juniores (13-19 jaar) en Seniores (15+ jaar).

Donderdag 19 oktober was meteen raak voor onze Belgen. Bij de Juniores pakken Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) GOUD in de balansfinale bij de Juniores gemengd paar. Het trio Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) kwam in actie met hun tempo-oefening. Ze turnen een mooie oefening maar wisten zich niet te plaatsen voor de finale.

Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) pakken het ZILVER in de tempofinale bij de Seniores meisjes paar. Hun teamgenoten Kilian Goffaux (Sportac Denze) en Robin Casse (VGL Niel) overtreffen Duitsland maar dienen eveneens Rusland te laten voorgaan. ZILVER voor hen in de balansfinale. Ook het heren 4 wist zich te selecteren voor de finale. Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) turnen hun tempofinale op zondag 22 oktober. 

Vandaag, vrijdag 22 oktober komen onze gymnasten opnieuw in actie. Marte & Bram en Killian en Robin turnen hun tempo-oefening. Noémie en Lore zien we aan het werk in de balanscompetitie. Zaterdag 22 oktober staat de allroundfinale op het programma. Hier zien we per categorie van elk land één team in actie met de combined-oefening.

Tekst: Delphine Gosseye
Foto’s: Gymfed – Isabel Silva

Hits: 503