Einde verhaal voor Topvolley Antwerpen ?

????????????????????????????

11 september 2017

De kans is groot dat Topvolley Antwerpen dit seizoen niet meer van start gaat.  De club, die voor enkele jaren nog de Beker van België won, Champions League speelde en constant dicht aanleunde bij de absolute nationale top, kampt – zoals door ingewijden al lang geweten –  al jaren met de nodige financiële problemen. 

Dat de Sinjoren er desondanks nog in lukten om aan te leunen bij de absolute top mag volledig op het conto van de sportieve staf geschreven worden die er ondanks de beperkte financiële middelen in lukte een meer dan competitief geheel bij elkaar te brengen. En ook voor dit seizoen zou Antwerpen met een nog kleiner budget er in gelukt zijn een  rol van betekenis te spelen.

Op het einde van de vorige campagne kwam er al een serieus signaal en schreven we dat het water Antwerpen aan de lippen stond. Dankzij de bereidwilligheid van de stad leek eind mei de hemel opgeklaard en wanneer de club iets daarna liet optekenen dat Alain Dardenne opnieuw hoofdcoach zou worden, leek het ergste leed geleden. Zeker wanneer bleek dat de Sinjoren met negen spelers een voorakkoord hadden.

Niet dus. Plots werd het akelig stil. De telefoon van de verantwoordelijken bleef doof voor onze oproepen, mails kregen nauwelijks een antwoord. Communicatie met verantwoordelijken was er amper, de zoektocht naar een oplossing voor de financiële problemen zorgde duidelijk voor de nodige druk.

De onzekerheid over het voortbestaan van Antwerpen werd met de week groter. Zeker nu er op amper twee weken voor de start van de competitie nog geen enkele sportieve activiteit te bespeuren valt.  Spelers en sportieve staf leken klaar voor de start, maar boven de hoofden van beiden komt men er op bestuurlijk vlak blijkbaar niet uit in Deurne.

De kans dat volgende week op een bijzondere vergadering van de liga de stekker er uit getrokken zal worden- wat noch door de beleidsmensen van de liga, noch door deze van Antwerpen bevestigd werd al doet het verhaal wel de ronde in de wandelgangen –  lijkt beangstigend groot, de kans dat de Antwerpse volleyballiefhebbers het komende seizoen van topvolleybal verstoken blijven staat bijna zo goed als vast. Mogelijk kunnen enkele verrassende wonderen de komende uren de club nog redden, al zijn de meeste dromen meestal wel bedrog.

 

Verslag SIDK

Hits: 362