Einde “Beker verhaal” voor Antwerp Ladies

De Antwerp ladies zijn er niet in gelukt de tegenstrever Oostende te verslaan. 

Geen 1/2 finales in de Beker van België ’17-’18 voor de Antwerp Ladies die na de knappe 0-3 competitiezege in Tongeren gisteravond onvoldoende ‘bij de les’ waren om een alweer geslepen en uitgekookt Oostende van een nieuwe zege in de Arena te houden. Set 1 was misschien wel typerend en wellicht bepalend voor de hele wedstrijd. Coppens & co wilden wel de goeie lijn doortrekken, maar misten ‘scherpte’ en de nodige ‘grinta’ om de tegenstander te tackelen. Oostende rook bloed door de te hoge foutenlast bij de thuisploeg en pakte set 1: 22-25.

In set 2 zetten Van den Vonder en haar aanvalsters dan toch even duidelijk de puntjes op “i”: 15-5 en 25-13. 1-1. Vanaf set 3 ging het dan weer gelijk op: 6-6. Maar weer was het Oostende dat gisteravond gewoon aanvallend beter voor de dag kwam via Nina Coolman, Lise De Valkeneer & Evi Van der Sichel (ipv Crispyn). Ook de afwezigheid van lijnrechters op het hoogste damesniveau liet zich – eerlijk is eerlijk – toch meermaals voelen, en hielp onze Ladies zeker niet. Maar kom, het was Hermes dat op het gaspedaal duwde: 9-15. Antwerp probeerde telkens nog om terug te keren (17-20), maar ’t waren de bezoeksters die afmaakten: 20-25 en 1-2.

En ook in set 4 startte Antwerp te slap: 2-5 voor de ‘killers’ van Oostende. De ingekomen Jitse Verbinnen bracht de Ladies nog terug in the game (10-13 en 15-20). Het Antwerpse thuispubliek ging er nog eens achter staan en de meisjes van Moga vochten terug via Valencic (19-21) en Verbinnen (20-21). Opnieuw was het een dubieuze in/out bal (dit keer van Britt Ruysschaert) op 4 die Oostende weer de kloof bezorgde (20-23). Antwerp ‘kraakte’ en Oostende, dat maakte “streetfighter-gewijs” zijn prooi af (20-25 en 1-3) en bekert verder in de 1/2 finales tegen Asterix Avo Beveren (in een heen & terug strijd).