A_ArchiefLopen

Eerste editie One World Run in De Schorre

BOOM -Atletiekclub WIBO organiseert morgen zaterdag 7 oktober van 13u45 tot 17u30 het recreatief loopevenement One World Run in De Schorre in Boom. Tot en met vorig jaar hield  men een jaarlijkse parkloop, die in 2016 aan zijn 25ste editie toe was. Boom Willebroek Atletiek Club wil vanaf nu een sportevenement aanbieden dat gezond, ecologisch en vernieuwend is. Op die manier wil WIBO mensen stimuleren om samen voor een betere wereld te gaan. De aanwezigen kunnen op het domein kennis maken met een aantal plaatselijke, sociale en duurzame initiatieven.

Verschillende organisaties zullen met een info- of animatiestand aanwezig zijn. Verder wil de One World Run een zo duurzaam mogelijk evenement zijn, zonder afval, met milieuvriendelijke materialen en zelfs met gezonde drankjes en versnaperingen. Een deel van de opbrengst zal worden geschonken aan een goed doel, namelijk De Steenschuit, een competentiecentrum dat voor mensen een opstap wil vormen naar duurzame tewerkstelling. One World verwijst naar de gelijknamige brug van Arne Quinze in het domein.

Dat het echt om een milieuvriendelijke organisatie gaat bewijst het feit dat men herbruikbaar touw gebruikt als afbakening in plaats van plastic wegwerplinten en herbruikbare plastic bekers en geen wegwerpbekers. Door het aanbieden van fruit en soep in plaats van chips en hamburgers wil men bij deelnemers en toeschouwers een gezonde levensstijl promoten.

De Steenschuit is een VZW die verscheidene sociale doelgroepen op een unieke manier actief wil begeleiden in hun zoektocht naar werk. De VZW is een competentiecentrum dat beschikt over de unieke knowhow om zelfs voor de moeilijkste doelgroepen een opstap te vormen naar duurzame tewerkstelling.

Sinds 2013 bouwt De Steenschuit met haar doelgroepen aan een replica van de Belgica. Met dit project zet de VZW het Belgisch maritiem erfgoed in de kijker. Tegelijk werpt ze een licht op het leven op de zuidpool, het verloop van die eerste expeditie en de huidige rol van België op de zuidpool. In de permanente tentoonstelling kan de odyssee van de Belgica op de voet worden gevolgd. In de Belgica-shop is een ruime keuze aan wetenschappelijk naslagwerk te vinden. Wie dorstig is, kan zich in de schaduw van het schip tegoed doen aan het unieke Belgicabier.  

Tot 1 oktober kon je voorinschrijven. Organisator Rik Eysackers: ‘Met 174 voorinschrijvingen halen we meer dan het dubbele van vorig jaar.’ Maar geen nood, inschrijven kan ook nog ter plaatse tot een kwartier voor de wedstrijd. De deelnameprijs bedraagt tien euro. (EM)

*Het programma: 14u 400 meter kinderloop (tot en met 7 jaar) ; 14u15 1 000 meter jeugdloop (van 8 tot en met 11 jaar); 14u30 Jogging over 3 kilometer (1 ronde), 15u10 Jogging over 6 of 12 kilometer; 17u Verloting reischeque van 500 euro onder de aanwezigen

*Meer info:  www.deschorre.be, www.oneworldrun.be, onthaal De Schorre: 03 880 76 00 of onthaal@deschorre.be, www.newbelgica.be

(EW)