Eerste dag van de kwalificaties van de European Open 2018

derde update (maandag 10.45 uur)

Zondag 14 oktober 2018 — Eerste dag van de kwalificaties van de European Open 2018. Tallon Griekspoor, Stephane Robert, Constant Lestienne, Ilya Ivashka, Marcel Granollers en Salvatore Caruso zijn de winnaars van de eerste ronde van het kwalificatietoernooi. Morgen vindt er om 14u op de Groenplaats in Antwerpen een Street Tennis match plaats. Verder staan er morgen ook de eerste enkelwedstrijden van de hoofdtabel op het programma met als afsluiter de wedstrijd tussen zevende reekshoofd Frances Tiafoe en de Spanjaard Feliciano Lopez.

Uitslagen kwalificatiewedstrijden
Tallon Griekspoor (NED), Stephane Robert (FRA), Constant Lestienne (FRA), Ilya Ivashka (BLR), Marcel Granollers (ESP) en Salvatore Caruso (ITA) zijn de winnaars van de eerste ronde van het kwalificatietoernooi.
Yannick Mertens, winnaar van het prekwalificatietoernooi, haalde het niet van de Spanjaard Granollers. « We hebben niet veel grote toernooien in België en daarom ben ik zeer blij dat ik heb kunnen deelnemen aan dit mooie toernooi. De wedstrijd tegen Granollers was niet gemakkelijk, maar ik ben tevreden dat ik hier in Antwerpen heb mogen spelen voor vrienden en familie. »

Programma morgen
Op maandag 15 oktober gaan de eerste enkelwedstrijden van de hoofdtabel van de European Open 2018 van start in de Lotto Arena. De bezoekers kunnen alvast genieten van de match tussen het Amerikaanse NextGen talent Frances Tiafoe (ATP-40), die een wildcard ontving, en de 37-jarige Spanjaard Feliciano Lopez (ATP-70) die een eerste keer deelneemt aan de European Open. De finalist van 2016 en 2017, Diego Schwartzman (ARG), komt morgen ook in actie aan de zijde van zijn landgenoot Guido Pella. Ze nemen het in de eerste ronde van het dubbeltoernooi op tegen de Nederlandse derde reekshoofden Robin Haase en Matwe Middelkoop.

Morgen staat ook in het teken van de senioren (Senior Day) en de jeugd (School Day). De senioren kunnen aan de helft van de prijs een ticket kopen voor een hele dag toptennis. Verschillende scholen uit Antwerpen zullen maandag afzakken naar de Lotto Arena.

Dank aan Alain Van der Doodt en media van amelie@wavemakers.eu