Op minder dan 130 dagen van de Paralympische Winterspelen in PyeongChang hebben onze twee paralympische topskiërs en hun staf afspraak in het Franse Tignes voor een stage. De gletsjer van La Grande Motte en zijn pistes die tot 3.456 m hoogte reiken vormen het ideale oefenterrein, ondanks het feit dat de winter nog veraf ligt.

Deze stage georganiseerd door het Belgian Paralympic Committee beoogt een tweevoudig doel”, aldus Olek Kazimirowski, Chef de Mission voor PyeongChang. “Enerzijds willen we aan de start van een doorslaggevend seizoen optimale trainings- en begeleidingscondities bieden aan onze atleten. Anderzijds willen we een echte teamspirit creëren door iedereen bijeen te brengen die er mogelijk bij zal zijn op de Spelen in maart 2018. 

De twee Belgische para-skiërs, eveneens afgereisd voor de stage in Tignes, zijn Eléonor Sana (Ligue Handisport Francophone), slechtziend en specialist in de snelheidsproeven en Jasper Balcaen (Ligue Handisport) hemiplegie en specialist in de slalom.

Ze hopen zich allebei te plaatsen voor de Paralympische Winterspelen in PyeongChang 2018 die doorgaan van 9 tot 18 maart.

Tekst + Foto’s: Paralympic.be