E!-trail doorkruist dit jaar de westelijke zijde van Edegem

EDEGEM – Atletiekclub ABES (Atletiek Belgica Sport) en het gemeentebestuur van Edegem organiseren op zondag 11 juni van 10 tot 12 uur opnieuw de E!-Trail, een eigentijdse loopmanifestatie in de gemeente. Deelnemers vanaf twaalf jaar zullen een aantrekkelijk en avontuurlijk parcours van ongeveer tien kilometer doorheen Edegemse gebouwen, parken en straten kunnen afleggen.

Schepen Koen Michiels (N-VA): ‘De editie van vorig jaar was een succes en daarom zullen we de E!-Trail opnieuw organiseren. Het idee komt van onze sportdienst. Naar het voorbeeld van de Urban Trail leggen alle deelnemers een parcours af doorheen gebouwen, parken en straten in onze gemeente. De afstand is twee kilometer korter dan vorig jaar. Toen waren er 220 deelnemers. Verwacht wordt dat dit aantal deze keer zal oplopen tot boven de 400. Onze partner is zoals in 2016 atletiekvereniging ABES. Ook dit jaar vragen we een symbolische deelnameprijs van vijf euro.’

Burgemeester Koen Metsu (N-VA): ‘We gaan voor een recreatief parcours zonder competitie. Er is geen winnaar, geen klassement, geen tijdsregistratie en er zijn geen prijzen. Tijdens de manifestatie blijven alle verkeersregels gelden. De start organiseren we op het Gemeenteplein aan het Gemeentehuis. Omdat we houden van afwisseling, wijzigen we het parcours in vergelijking tot vorig jaar. Dit jaar lopen de deelnemers ten westen van Edegem. We doorkruisen onder meer de Sint-Antoniuskerk, het Zwaluwennest, Hotel Ter Elst, David Lloyd Wellness, de sportclubs TC Ter Linden en TC Ter Eiken, sporthal Kattenbroek, Golfclub Drie Eycken, het UZA, Tuincentrum Claes en Theater Cartouche om uiteindelijk te finishen aan het oud-gemeentehuis.’ Vooral de passage door het Universitair Ziekenhuis valt op. Daar zal de tocht lopen vanaf de parking via de garage op -1 en het personeelsrestaurant naar de nieuwe parkeertoren.    

Het inschrijvingsgeld gaat naar de jeugdwerking van ABES. De trainer en coach van de joggers, Hugo Dielen, getuigt dat het bijzonder goed gaat met de atletiekvereniging. ‘Vandaar ook dat we met deze E!-Trail mee naar buiten treden. Vorig jaar werd de Noord-Zuid-as van Edegem aangesneden met doortochten in het Fort en de muziekacademie. Het feit dat er dit keer een ander parcours is zal de deelnemers zeker aanspreken. Wijzelf hebben nog nooit zoveel leden gehad: 110 joggers, 250 jeugdatleten, 100 volwassenen en 30 senioren. Dit ondanks het feit dat er in onze omgeving toch nog meerdere atletiekclubs actief zijn. De mond-aan-mond-reclame doet echter veel goeds. Bovendien is het een democratische sport. Bij ons betaal je 120 euro per jaar, een fractie van wat je moet neertellen bij de meeste andere sportclubs. Dankzij onze sponsor ADDICT, die onder meer een sportwinkel heeft op de Prins Boudewijnlaan, kunnen wij onze atleten goed opvangen. De aanleg van de nieuwe atletiekpiste in 2015 zal ook wel niet vreemd zijn aan de groei van het ledenaantal. Bij de jeugd hebben wij James Boonen, een meer-kamper die  bij de top hoort in Vlaanderen. Wij organiseren regelmatig meetings en treden ook naar buiten tijdens de jaarlijkse jaarmarktloop.’ (EM)

*MEER INFO EN INSCHRIJVINGEN VOOR DE E!Trail via www.abes-edegem.be en dit voor 4 juni.