Dylan Geybels maakt het waar als titelfavorietDe Vlaamse kampioenschappen tumbling van het A en B-niveau, van de gymnastiekfederatie Vlaanderen, kenden hun verloop in Petegem-aan-de-leie op zaterdag 22  en zondag 23 april.

In het B-niveau turnden de Merksemse gymnasten SILKE VAN DEN BOSSCHE en JINTE SCHEUNIS beiden hun wedstrijd in de categorie meisjes 13 jaar. Silke mocht als eerst de wedstrijdbaan op. Volledig overmand door zenuwen ging de eerste rotatie spijtig genoeg de mist in en moest de tweede tumblingreeks alles rechtzetten. Voor Jinte werd het een betere wedstrijddag, want met twee goede reeksen kwam zij knap uit de verf. Beide meisjes wisten zicht te plaatsen voor het BK van de maand mei.

Zondag was het de beurt aan YARO MERCKX , in het A-niveau bij de jongens 11-12 jaar.

Yaro turnde een tweevoudige salto in de eerste reeks en bracht een tweede rotatie met overtuiging. Dit leverde hem niet alleen een BRONZEN medaille op, maar ook een selectie voor het WK bij de jeugd. Om helemaal zeker te zijn moet de gymnast van Klimop RT Merksem  deze selectie opnieuw bevestigen op de Belgische kampioenschappen.

Veel later op de dag deed DYLAN GEYBELS zijn opwachting bij de seniores jongens. Als gedoodverfde titelkandidaat turnde Dylan twee tumblingreeksen in de voorronde waarmee hij afstand nam, met liefst zes punten verschil, van de nummer twee in de rangschikking. De doelstelling van gymnast en coach was evenwel een selectie voor het WK U21 veilig stellen. Dit kon enkel in de finale, even later op de dag. Dylan raasde nog maar eens over de tumblingbaan in twee gecombineerde reeksen, met een identieke score als eindresultaat. Glunderend stond hij, uiteindelijk, op het hoogste schavotje met de GOUDEN medaille, de titel van VLAAMS KAMPIOEN en de selectie voor het WK. Doelstelling bereikt.

Schitterende dag, want alle clubgenoten door naar het BK van volgende maand in Beveren.

VLAAMS KAMPIOENSCHAP TUMBLING A/B-niveau 22 en 23.04.2017 te Petegem-aan-de-Leie  

B-niveau

meisjes 13 jaar

JINTE SCHEUNIS                       52,300       14de  * selectie BK

SILKE VAN DEN BOSSCHE       52,000       17de  * selectie BK

A-niveau

jongens 11_12 jaar

YARO MERCKX                         54,925       BRONS * selectie BK/WK

seniores jongens

DYLAN GEYBELS                      66,100       GOUD   * selectie BK/WK

Hits: 150