Donderdag 18 oktober 2018

De Tennis in de Lotto Arena loopt als een trein en niet meer te stoppen.

Ook op onze kleine redactie loopt het storm en zijn we bezig met het verwerken van de foto’s. Om ieder gelijk te behandelen (de fotografen) is beslist alle boeken samen op een nader te bepalen dag online te zetten. Enkel uitzondering voor de finale dag op zondag 28 oktober 2018


Donderdag 18 oktober 2018  stond aangekondigd als Terrific Thursday op de European Open. Die naam was alvast terecht gekozen: op het programma stonden niet alleen vier kwartfinales uit het dubbeltoernooi, maar ook vier spannende enkelwedstrijden uit de tweede ronde. Eerder vandaag versloeg tweede reekshoofd Diego Schwartzman (ATP-17) uit Argentinië de Brit Cameron Norrie (ATP-87), al is het vooral ook uitkijken naar wat in de wandelgangen van de Lotto Arena de clash der titanen wordt genoemd: de wedstrijd tussen zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP-38) en oud-winnaar Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) die straks van start gaat. Naast het sportieve spektakel was ook het bezoek van onze Belgische topper David Goffin een bijzonder goede reden om af te zakken naar Antwerpen, net als de Ladies Day, die voor het eerst op de European Open werd georganiseerd. Wedstrijduitslagen
Vandaag stonden vier wedstrijden uit de tweede ronde van het enkelspel op het programma. Tweede reekshoofd en ex-finalist Diego Schwartzman (ATP-17) haalde het nipt in drie spannende sets van Cameron Norrie (ATP-87). In het dubbelspel verloor het duo Feliciano Lopez/Jaume Munar (die eerder ons Belgische dubbelduo Vliegen/Gillé naar huis stuurde) van Nicolas Mahut/Edouard Roger-Vasselin. Marcelo Demoliner en Santiago Gonzalez haalden het van Maximo Gonzalez en Nicolas Jarry, terwijl Robin Haase en Matwe Middelkoop verloren van de broers Gerard en Marcel Granollers.

Zo meteen is het zeker uitkijken naar de wedstrijd tussen zesde reekshoofd Gaël Monfils (ATP-38) en titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75). Tijdens hun voorbije wedstrijden toonden ze zich allebei bijzonder sterk; in de wandelgangen werd dit duel dan ook intussen al omgedoopt tot de clash der titanen. Ook de wedstrijd tussen eerste reekshoofd Kyle Edmund (ATP-15) en Albert Ramos-Vinolas (ATP-64) zal ongetwijfeld op de nodige belangstelling kunnen rekenen. De wedstrijden zijn rechtstreeks te volgen op Sporza (Canvas/Ketnet) en RTL.


Programma morgen vrijdag 19 oktober 2018
Op vrijdag 19 oktober staat de eerste halve finale op het programma: in het dubbelspel staan Marcelo Demoliner/Santiago Gonzalez en Gerard Granollers/Marcel Granollers tegenover elkaar. In het enkelspel zijn de vier kwartfinales gepland. Daarvoor zijn deze namen al gekend: vierde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-28) neemt het op tegen Jan-Lennard Struff (ATP-58), en Gilles Simon (ATP-32) krijgt Diego Schwartzman (ATP-17) tegenover zich. De andere twee kwartfinales worden later bekendgemaakt op de website.

Om het finaleweekend goed in te zetten vergast de organisatie het publiek op de European Open Party. Court number one wordt na afloop van een dag toptennis vanaf 21 uur omgetoverd tot een grote dansvloer met  Coco Junior en DJ Crazy Sir-G. Iedereen met een ticket voor vrijdag heeft toegang tot deze party en krijgt op de koop toe een gratis drankje. Opnieuw een perfecte reden om zeker naar Antwerpen af te zakken.

Wedstrijden op het scherm
Wie niets wil missen van de European Open 2018 komt zowel online als op tv aan zijn trekken. Alle wedstrijden op Center Court zijn live te volgen op www.tennistv.com. Sinds gisteren is het toernooi te volgen op Sporza, en vanaf vanavond ook op Club RTL.

Sporza:
Donderdag 18 oktober: vanaf 18.30u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Vrijdag 19 oktober: van 14.15 tot 18.00u op één; vanaf 18.00u op Canvas en aansluitend op het Ketnet-kanaal.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 17.30u op één; vanaf 17.30u op Canvas.
Zondag 21 oktober (finales): vanaf 15.00u op Sporza Zondag (op één).

Club RTL:
Donderdag 18 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Vrijdag 19 oktober: van 18.30 tot 23.00u.
Zaterdag 20 oktober (halve finales): van 15.00u tot 19.00u.
Zondag 21 oktober (finales): van 15.00u tot 19.00u.

Pin It on Pinterest