Dit weekend staat in het teken van de fiets tijdens Potjeir klassieker in Boom

BOOM – Dit weekend, op 20 en 21 mei, telkens van 9 tot 18 uur, organiseert WTC Schorretrappers de eerste editie van de Potjeir Klassieker in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom. Het weekend staat volledig in teken van fietsen: verschillende fietstochten, een fietsbeurs en de pop-up wielertentoonstelling met stukken uit de collectie van Paul van Bommel. De huiswielerclub van De Schorre werkt hiervoor samen met BW Imsir, G-Sport Vlaanderen en de provincie Antwerpen en de opbrengst gaat volledig naar de vzw ‘Eyes for the world’.

In 2018 opent De Schorre het fietsbelevingspunt aan de Rupeldijk, met onder meer een wielermuseum en fietsverhuurlocatie. Dit weekend wordt er al een tipje van de sluier gelicht en krijg je de kans om enkele stukken uit de ruime collectie van Paul van Bommel te bezichtigen tijdens de Pop-up tentoonstelling in het onthaal van De Schorre. Paul maakte voor deze Pop-up een selectie van twaalf renners van verschillende disciplines uit de regio  waaronder Ludo Peeters, Georges Pintens en Lotte Kopecky. Per renner krijg je truitjes, trofeeën, foto’s en boeken te zien. Kunstenaar Jef Sterckx zorgt ook voor enkele levensgrote sculpturen uit zijn collectie, waaronder die van Ludo Peeters. Ludo Peeters zal zelf ook aanwezig zal zijn, samen met Georges Pintens. Ook curator Paul van Bommel is het hele weekend ter plekke om op alle vragen te antwoorden en meer uitleg te geven bij zijn verzameling.  

Ben je zelf sportief aangelegd? Schrijf je dan zeker in voor een van de fietstochten tijdens het weekend. Er is voor ieder wat wils: recreatieve fietstochten voor de echte wielertoeristen, familiefietstochten voor het hele gezin, aangepaste begeleide tochten voor G-sporters en een aparte toer voor de Retro Bikes.

Kom dit weekend fietsen, eten of drinken voor het goede doel of koop ter plaatse een steunkaart van vijf euro en maak kans op een fiets van het merk Eddy Merckx. Wil je meer weten over het goede doel ‘Eyes for the World’? De oprichter is zelf ook het hele weekend aanwezig en stelt het project voor. (EM)

PROGRAMMA:

ZATERDAG: 9 tot 13u: Individueel vertrek VWB  recreatieve bewijzerde fietstocht van circa 45 of 90 kilometer doorheen de Rupelstreek en Klein Brabant met tussenstop in De Schorre; 13u: Begeleide recreatieve fietstocht ‘In het wiel van Eddy Merckx’ voor G-Sporters naar de wielerbaan in Wilrijk; 13u: Alternatief verkort parcours van 25 kilometer voor G-Sporters aan een aangepaste snelheid voor de gelegenheidsfietsers, begeleid door vrijwilligers van BW Imsir.

ZONDAG: 9 tot 13u: Individueel vertrek bewijzerde familiefietstocht van 13, 33 of 45 kilometer ‘In het wiel van Eddy Merckx’; 9 tot 16u: Tweedehandsbeurs retro(koers)fietsen, truitjes en fietsonderdelen; 10 tot 18u: Familiedag met animatie en activiteiten om het 50-jarig bestaan van BW Imsir te vieren; 13u: begeleide fietstocht voor Retro Bikes ‘In het wiel van Eddy Merckx’ met tussenstop op de provinciale wielerbaan in Wilrijk. DOORLOPEND: Voorstelling vzw “Eyes for the World; Pop-up fietsmuseum ‘Paul van Bommel’; Promotiestands van diverse fietsmerken, onder meer Eddy Merckx Cycles; Drank- en eetgelegenheid. 

MEER INFO: www.deschorre.be, www.eyesfortheworld.be

Pin It on Pinterest

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.