Deurne Ontwaakt, corona roof bubbelplezier voor jong en oud

Tijdens het lente-evenement Deurne Ontwaakt, van 21 april tot en met 1 mei 2021, nodigt district Deurne al haar inwoners uit om buiten te komen én het district eens op een andere manier te ontdekken, geheel binnen de geldende coronamaatregelen. 

Programma

 • Deurne speelt: woensdag 21 april 2021
  In Deurne-Noord zorgen 5 superhelden voor een tocht langs leuke speelplekken met allerlei knotsgekke doe-opdrachten. In Deurne-Zuid stelt Robbie Cleiren bijzondere plekken voor in de buurt Arena en in het Boekenbergpark.
 • Laat Deurne blinken: zaterdag 24 april 2021
  Iets meer dan 80 straten (ongeveer 1500 gezinnen) maken hun straat die dag wat mooier. Alle deelnemers ontvangen een mooie beloning. Het district verdeelt ongeveer 1200 bloembakken met bijhorende potgrond en plantjes en 500 ‘Dees is wel Deurne’-deurmatten.
 • Deurne ontdekt: zaterdag 24 en 25 zondag april 2021
  ‘Deurne ontdekt’ zet het erfgoed in het district prominent in beeld. Gewapend met de diverse video- en audiogidsen van het district kan iedereen op stap om Deurne op een alternatieve manier te ontdekken. Gezinnen met of zonder kinderen, sportievelingen of cultuurliefhebbers, er is voor ieder wat wils.
 • Deurne fietst (al héél lang): zaterdag 1 mei 2021
  Deurne eert zijn wielrenners, en hoe! Met een boek én 3 verschillende fietstochten: een fietszoektocht naar Deurnse wielerhelden voor heel het gezin (10,5 km), een tocht langs velden en water (52 km) én een kilometervreter (100 km) langs nostalgische wielerplekjes.

Het volledige programma vind je terug op www.deurneontwaakt.be. Het district raadt aan om steeds last minute na te kijken of er wijzigingen zijn in het kader van de coronamaatregelen.

Buurtmobiel op pad

 

 

 

Alle Deurnenaren maken kans om de vernieuwde buurtmobiel, het rijdend infopunt van district Deurne, te spotten. Antwerpse streetartkunstenaar SMOK gaf de buurtmobiel een moderne make-over. Er zijn verwijzingen naar de verschillende landmarks uit Deurne, soms heel duidelijk, soms met een knipoog. Voor het district is de mobiel hét aanspreekpunt voor de burger, niet alleen tijdens evenementen, maar ook voor inspraak- en participatieprojecten. Deurne naren zijn trots op hun district en daarom wil het district de buurtmobiel inzetten om heel duidelijk het ‘Dees is wel Deurne’-gevoel uit te stralen.

 

Deurne Ontwaakt, ook digitaal!

Samen op de glijbaan, een duik in het erfgoed, dat propere voortuintje, de laatste meters van een 100-kilometer lange fietstocht of toch maar die selfie met de nieuwe buurtmobiel? Alle Deurnenaren worden uitgedaagd om hun mooiste ontwaakmomenten van 21 april tot en met 1 mei 2021 te delen op social media met de hashtags #deurneontwaakt en #deesisweldeurne. De leukste inzendingen maken kans op een verrassingspakket.

 

 

Persbericht Deurne 19 april 2021 (July Gauwloos)

Hits: 354