A_ArchiefAlgemeenFotospecialJespo

De Vlinderboom is Dansschool van ‘t stad

ANTWERPEN, 31 mei 2017 – Gisteren streden 10 Antwerpse lagere scholen om de titel “Dansschool van ’t stad” in een nokvolle Arenberg tijdens de grote finale van Just Dance. Zij werden gekozen uit 28 lagere scholen tijdens de halve finales. Daarbij stonden een 520-tal kinderen op het podium. Dat is een absoluut record! Tijdens een spetterende finale toonden de leerlingen hun zelf gecreëerde danschoreografieën aan een professionele jury met Tinne Oltmans, Sam Revell, Ann Van den Broeck en Suze Daems. Niemand minder dan Ketnet-wrapster Charlotte Leysen was presentatrice van dienst. De show werd opgevuld met leuke gastoptredens van o.a. beatboxer Fatty K, de wereldkampioenen breakdance Battle Droids en een demonstratie Kung Fu – Wushu. Het waren uiteindelijk de leerlingen van De Vlinderboom uit Deurne die aan het langste eind trokken en de grote beker glunderend in de hoogte mochten steken. 

Gisteren dansten 10 Antwerpse lagere scholen de pannen van het dak tijdens de grote finale van Just Dance, een interscolaire danswedstrijd die georganiseerd wordt door jeugdsportorganisatie Jespo in samenwerking met Sporting A. Sinds het begin van het schooljaar hebben de leerlingen zich samen met hun begeleider uit de naad gewerkt om hun danschoreografie tot in de puntjes af te werken. Na de halve finales drie weken terug, waaraan in totaal 28 scholen deelnamen, werden 10 scholen geselecteerd. De finale was voor de leerlingen hét grote moment om het beste van zichzelf te geven en zich te overtreffen. Deze datum stond al lang met stip aangeduid in hun agenda. De scholen streden dan ook om niet minder dan de titel “Dansschool van ’t stad”. 

Onder toeziend oog van een topjury lieten de leerlingen zien wat ze allemaal in hun mars hadden. De tien finalisten waren:

  • Het Kompas
  • Sint-Jozef
  • De Vlinderboom
  • De Kolibrie
  • Villa Stuivenberg
  • Inpeeria
  • Sint-Eduardus
  • Sint-Vincentschool
  • Apenstaartjes
  • De Letter

De finale vond plaats in de prachtige Arenbergschouwburg die letterlijk tot in de nok gevuld was met zo’n 800 waanzinnige supporters. Vanaf de start van de show zat de sfeer er in de zaal meteen in, zeker toen Ketnetwrapster Charlotte Leysen het podium betrad. De scholen deden het één voor één fantastisch. Kinderen, leerkrachten én supporters genoten van de optredens. Tussendoor waren er verschillende gastoptredens gebracht door beatboxer Fatty K, Battle Droids, Arlekino Dansstudio, Spirit Jazzdans en Kung Fu – Wushu van Jespo.

De jury had het niet gemakkelijk. Naast de hoofdprijs moesten Tinne Oltmans, Sam Revell, Ann Van den Broeck en Suze Daems ook de knoop doorhakken over 10 andere prijscategorieën. “Het is ongelooflijk dat zoveel scholen hier elk jaar aan meedoen en dat leerkrachten en leerlingen er zo voor gaan. Dat is echt mooi om te zien”, zegt Charlotte Leysen, die elk jaar met plezier de presentatie van de finale op zich neemt.

Het waren uiteindelijk de leerlingen van De Vlinderboom uit Deurne die de grote beker in ontvangst mochten nemen en het komende schooljaar mogen uitpakken met “Wij zijn de dansschool van ’t stad”. “De Vlinderboom is de terechte winnaar van Just Dance 2017, maar ik wil toch ook alle andere scholen feliciteren, want ze hebben het één voor één geweldig gedaan”, aldus Tinne Oltmans. 

Het werd gisteren dus één groot dansfestijn waar samen dansen en veel plezier maken op de eerste plaats stond.