De Fietseling: trap samen 20, 40 of 60 km

Merksem gaat op zondag 4 juni de sportieve toer op. Smeer uw benen én uw fietsketting in voor de Fietseling, de fietsklassieker voor het hele gezin. 3 routes tonen u de mooiste plekjes in en rondom Merksem.

Vanop de fiets ontdekt u mooie plekjes in de streek. U krijgt 3 routes voorgeschoteld, uitgestippeld door Wielervereniging WTC Merksem. Tijdens tussenstops kan u even de benen kan strekken of de kinderen laten spelen in een speeltuin.

Aan de start in Bouckenborghpark
Het moment waarop u vertrekt en aankomt bepaalt u zelf. U kan vertrekken tussen 9 en 13 uur in het Bouckenborghpark en keert terug wanneer u uitgefietst bent. Werken uw remmen, versnellingen of fietsverlichting niet naar behoren? Een fietshersteller staat paraat voor kleine herstellingen. In de namiddag geniet u van toffe randanimatie bij een verfrissend drankje en/of snack.

Praktisch
Zondag 4 juni 2017
Vertrek en aankomst in Bouckenborghpark
Bredabaan 559, Merksem
Inschrijven kan ter plaatse tussen 9 en 13 uur
3 euro, kinderen tot 12 jaar gratis

 

5 redenen waarom u de Fietseling niet mag missen

De Fietseling trekt elk jaar honderden deelnemers. Maar wat maakt dit evenement anders dan een gewone fietstocht? Hier zijn alvast 5 redenen om zeker mee te fietsen.

1. Gezellige gezinsuitstap

Of het nu met een bakfiets, fietskar, elektrische fiets, koersfiets of de klassieke stadsfiets is, fiets in het gezelschap van vrienden of met uw gezin op eigen tempo langs kanalen en velden. Volg de pijlen die  u van de stad tot op “den boerenbuiten” brengen. Onderweg en bij aankomst zijn er voldoende mogelijkheden voor een hapje en een drankje.

Kinderen krijgen naast de fietstochten ook de kans om:

  • te springen en te klauteren op de hindernissenbaan
  • zich uit te leven op het pannafield en/of het fiets-parcours
  • zich te amuseren met reuzespelen

2. Maak kennis met graffiti en onbekende plekjes 

Tijdens de Fietseling kan u graffitikunstenaars met hun spuitbus in actie zien. Volg de 20 km route langs de verschillende graffitimuren die Merksem en omstreken rijk is. Of geniet op de 40 en 60 km routes van groene boomgaarden en weiden en van de boten op de kanalen. Wie alles wil meepikken, kan twee routes verbinden en het stads- en het natuurschoon combineren.

3. Maak een eigen graffitikunstwerk

Ook als u niet meefietst valt er heel wat te beleven. Trek gekke gezichten in de fotobox of luister en kijk naar plaatselijk talent. Creatievelingen kunnen zich aan een eigen graffitikunstwerk wagen.

4. Ontdek de nieuwe fietsbrug

Hebt u de nieuwe fietsbrug in Merksem al gezien? Als u kiest voor de tocht van 20 km kan u erover fietsen. Deze mooie en autovrije brug sluit aan op het Ringfietspad, het Singelfietspad en de fiets-o-strade van Antwerpen naar Essen.

5. Fiets veilig de zomer in 

Is uw fiets voorzien van een bel, twee remmen en de juiste reflectoren? De fietsdokter voert gratis kleine herstellingen uit voor of na de tocht, dus die platte band of die droge fietsketting zijn geen excuus meer om niet te komen!