De eindsprint wordt volgende zaterdag ingezet

Nog twee wedstrijden staan op het programma in het regionale Rallycrosskampioenschap. Dat be- tekent nog een maximum van tweemaal twintig punten die te verdienen zijn en dan is er uiteraard het spel met het schrapresultaat. Tijdens de laatste wedstrijd in Arendonk lieten een paar toppers enkele steken vallen en daardoor zou het richting eindmeet nog extra spannend kunnen worden. Dit is één van de laatste gelegenheden om er wat aan te veranderen!

Van Nunspeet opnieuw aan de champagne?
In de regionale klasse A (–1600 cc) won Steven Van Nunspeet de vorige wedstrijd op het Glosso Circuit in Arendonk. Een geruststel- ling voor de man uit Zutendaal want dat betekent dat de herstelde Honda Civic na heel wat werk opnieuw in topvorm verkeert. De twintig punten die werden geraapt waren zeer welkom, ook al om- dat Benny Demandt in de rechts gestuurde Honda Civic met rasse schreden nadert en hierdoor bedraagt de achterstand slechts veer- tien punten. Ook Didier Dexters in de Toyota MR2 staat klaar om desgevallend over te nemen. Hij staat voorlopig derde in de tus- senstand. Het kan op de Duivelsberg best nog spannend worden.

Leysen wipt over Kemps
Bij de zware jongens in de regionale klasse B (+1600 cc) won Andy Leysen tot zijn grote jolijt de vorige race in Arendonk. Leysen is een streekrijder en kent elk hoekje van het Glosso Circuit. Blijkbaar een ernstig pluspunt want de BMW-rijder won en deed een goede zaak in het kampioenschap. Hij sprint er over titelkandidaat en mede- BMW’er Jonas Kemps. Die kijkt nu aan tegen een achterstand van één punt. Maar er is hoegenaamd niets verloren voor Kemps want in Maasmechelen heeft hij al meer dan eens het verschil kunnen maken! Oude rot Jan Driesen uit het oog verliezen zou een fout zijn. De Olense BMW-rijder is sterk op dreef maar de kloof van zeven punten dichtrijden lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Driesen zit echter nooit om een stunt verlegen. Op het snelle Duivelsbergcircuit heeft hij dikwijls net dat ietsje extra in huis.

Maeyninckx of toch nog Schepens?
In Promotie (de klasse C) greep de jonge Yorick Maeyninckx tot voor kort de volle pot. Niemand lijkt hem nog van de titel te kunnen houden. Maar de zaken kunnen snel keren want tijdens de Grote Prijs van Maasmechelen, enkele weken geleden, ging de Opel Ka- dett stuk en op de herstelde wagen worstelde Maeyninckx met een tegensputterende benzinepomp. De zege ging er naar zijn uitdager in het kampioenschap, Bram Schepen. In de laatste rechte lijn naar de titel moet Maeyninckx dus proberen om te gaan met een toege- nomen prestatiedruk…

http://www.duivelsbergcircuit.be      Fotografie : Peter Claesen