De beloften van DHW flikken het weer ! Ze kronen zich tot Belgisch kampioen na een onwaarschijnlijke finale !

Een huizenhoog cliché in de sport, zegt dat een finale iets apart is en dat iedere wedstrijd gespeeld moet worden… Wel, clichés zijn er om bevestigd te worden en zo geschiedde in een goed volgelopen sporthal De Bist, waar DHW voor het 3e jaar op rij Achilles Bocholt in de ogen keek in de strijd voor de Belgische beloftentitel.
 
Het jonge DHW begon nochtans desastreus aan de wedstrijd. De zenuwen speelden hen behoorlijk parten en favoriet Bocholt had duidelijk minder last van stress. Na amper 10 minuten  spelen stond het 7 – 1 in het krijt. Tijd voor een time-out !
 
De verdediging werd bijgestuurd en de zenuwen aan de kant gelaten, zodat de remonte kon beginnen. Dit lukte aardig en men kwam tot op 2 doelpunten : 9 – 7 na 18’. Een kloof die overeind bleef tot aan de rust. Ruststand : 12 – 10
 
De start van de 2e helft was een kopie van de 1e… Om onverklaarbare reden, liet DHW Bocholt terug verder uitlopen : 18 – 11 na 40’. Dus ook nu weer hoog tijd voor en wake-up call via een time-out.  

De Antwerpse jongeren hadden nu echt wel begrepen dat het nu of nooit was en staken verdedigend nog een tandje bij. Emma Henderix (3x) en Amber Major verkleinden de Limburgse voorsprong : 18 – 15 na 49’. 
 
Bocholt kwam nu amper nog tot scoren. Resi Hopstaken vond meer en meer haar draai in het Antwerpse doel en pakte uit met enkele goede reddingen. In aanval bleef DHW geduldig en knaagde verder aan de kloof. Rachel Broeren zorgde na 56’ voor de gelijkmaker : 19 – 19. Het beloofde een zinderend slot te worden. Britte Dedroog zette haar team direct terug op voorsprong, maar DHW bleef knokken en een hardwerkende Jana Maes hing de bordjes 30 seconden voor tijd terug gelijk : 20 – 20 na 60’. Bocholt kon niet meer reageren en verlengingen (2 x 5min) waren een feit ! 
 
DHW kreeg nu vleugels. Bij Bocholt lukte aanvallend niks meer. Ze botsten meermaals op een sterke Resi Hopstaken. Topschutster Emma Henderix werd bedacht met mandekking, maar dat pakte omgekeerd uit. Een sterk verdedigende Rachel Broeren moest onterecht voor 2’ naar de kant op het einde van de 1e verlenging. 20 – 21 na 65’ Maar dat deerde allemaal niet. Emma Henderix zette de kroon op het werk en scoorde nog 3x. Eindstand : 20 – 24
 
DHW pakt zo zijn 4e titel bij de beloften (2006 – 2013 – 2016 – 2018).

Tekst: Dhw Antwerpen
Foto’s: Georges Peeters