A_ArchiefAntwerpensportnieuwsWielrennen

Wielerhoogdag in en rond het Te Boelaarpark

Zondag 8 juli is opnieuw een wielerhoogdag in en rond het Te Boelaarpark in Borgerhout. Met een koers tussen enthousiaste caféploegen, een kinderkoers en een dameswedstrijd van het hoogste niveau, de Grote Prijs Sofie Goos, wordt het een wielerfeest voor de hele familie. Festival Flandrien zorgt op dezelfde dag voor muziekoptredens en animatie in het park. Ook de dag daarvoor, zaterdag 7 juli, kunnen muziekfans al terecht in het park voor de eerste dag van het tweedaagse Festival Flandrien.

Zondag 8 juli staan de Reuskens wisselbeker, de Boelaer Kinderkoers en de Grote Prijs Sofie Goos op het programma. Wie niet zo gek is van koersen of even wil verpozen, kan genieten van de muziekoptredens, heel wat kinderanimatie en lekker lokaal eten op Festival Flandrien.

Reuskens wisselbeker

Zondag 8 juli om 11 uur barst een lokale strijd los tussen verschillende caféploegen die zich allemaal tot ‘ploeg van ’t stad’ willen kronen. Gaat Wielerteam Mombasa of De Pelikaan met de eer lopen of zorgt de nagelnieuwe wielerclub van Bar Brul voor eigen deur voor de verrassing? De wielerwedstrijden starten aan het park en lopen door 3 districten: Borgerhout, Berchem en Deurne. Verschillende winkels aan het parcours openen hun zaak onder impuls van de nieuwe handelaarsvereniging Groenenhoek Wonderneemt.

Boelaer Kinderkoers

Om 13 uur zijn de kinderen aan de beurt voor de Boelaer Kinderkoers, een afvalrace in het park voor kinderen tot 12 jaar. De kinderen starten met 5, elk rondje valt iemand af tot ze met 2 overblijven om voor winst te sprinten. Daarna komen de volgende deelnemers aan de startlijn. Er zijn 3 reeksen in verschillende leeftijdscategorieën. Verder op het programma: de eigen fiets laten pimpen én helemaal opblinken bij de Bike Wash. Knutselliefhebbers kunnen spandoeken maken aan de knutselstand van de Borgerhoutse jeugddienst. Er is verder een speciale kindertribune aan het parcours van de Grote Prijs Sofie Goos. Kinderen kunnen er op de eerste rij plaatsnemen om voor de toprensters te supporteren met hun zelfgemaakte spandoeken en vlagjes.

Elitedames in de Grote Prijs Sofie Goos

In tegenstelling tot bij vele andere wedstrijden staan op dit wielerfeest de vrouwen helemaal op de voorgrond. Hun wedstrijd is het hoogtepunt van de dag met nationale én internationale toppers op het toneel. Zij worden tussen 13 en 14.15 uur voorgesteld bij de officiële ploegvoorstelling op het podium. De Grote Prijs wordt om 14.30 uur op gang getrapt, de aankomst is voorzien rond 17.30 uur. Start en aankomst zijn in de Karel De Preterlei voor de deur van Bar Brul, waar supporters de rensters maar liefst 24 keer zien passeren.

Sinds enkele jaren wordt de Grote Prijs Borgerhout opnieuw georganiseerd. De prijs bestaat al sinds 1933 en kreeg vorig jaar de naam Grote Prijs Sofie Goos naar aanleiding van het meterschap van triatlete Sofie Goos. Het is een erg snel groeiende wedstrijd die bij deze derde editie al deel uitmaakt van de prestigieuze Lotto Cycling Cup en ondersteund wordt door de districten Berchem, Borgerhout en Deurne en door de stad Antwerpen.

Alle info staat op www.borgerhout.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Festival Flandrien

Het tweedaagse familiefestival Festival Flandrien (7 en 8 juli) vormt een perfecte combinatie met de koers. Het event is een festival van én voor de buurt waaraan heel wat handelaars en lokale artiesten meewerken. Op zaterdag geven onder andere artiesten zoals Fixkes en The Reasons het beste van zichzelf. Op zondag start de dag rustig met een brunch met live klassieke muziek. The Calicos, winnaars van Humo’s Rock Rally 2018, sluiten ’s avonds het tweedaagse festival af. Meer info over het programma van Festival Flandrien, dat de Boelaerbuurt vzw in samenwerking met het district Borgerhout organiseert in het kader van Vlaanderen Feest!, staat op www.borgerhout.be Klik hier voor de rechtstreekse link.

Praktisch

 • Festival Flandrien
  • zaterdag 7 juli van 12 tot 22 uur en zondag 8 juli van 10.30 tot 19 uur
  • Te Boelaarpark, Borgerhout
  • gratis
 • Wielerwedstrijden
  • zondag 8 juli van 11 tot 17.30 uur
  • Te Boelaarpark, Borgerhout
  • gratis
  • programma
   • 11.00 – 12.00 uur: Reuskens Wisselbeker (caféploegkoers)
   • 13.00 – 14.30 uur: Boelaer Kinderkoers (tot 12 jaar)
   • 14.30 – 17.30 uur: Grote Prijs Sofie Goos (elite dameswielerwedstrijd)

We tellen af naar zondag 8 juli 2018. Borgerhout is er klaar voor. Ondanks de vele parcours problemen gaat de 3de GP Sofie Goos van start aan het Boelaerpark. Deze wedstrijd voor Vrouwen Elite heeft dit jaar een promotie gekregen naar een UCI-wedstrijd onder de vleugels van de Lotto Cycling Cup.

Deze reeks van acht wedstrijden op internationaal niveau heeft als doel het vrouwen wielrennen extra in de kijker te zetten. En gezien de ruime belangstelling van teams, rensters en publiek kunnen we terecht spreken van een succes. Organisator Marc D’Hooge van de “GPSG” is dan ook trots om voor de eerste maal een UCI-vrouwen wedstrijd naar de koekenstad te brengen. Met deelneemsters uit Nederland, Zwitserland, Spanje, Duitsland, Groot-Brittannië en alle Belgische clubs en UCI-teams kunnen we terecht van een internationale bezetting spreken.  Zo maar eventjes 25 teams en meer dan 150 rensters zullen aan de start staan om de begeerde GPSG-trofee mee naar huis te nemen. Om dan nog te zwijgen over de leiderstruien in de verschillende categorieën zoals leider in het algemene klassement, de puntentrui, de bergprijs, en ook voor de uitblinkers in het jongeren- en ploegklassement. De top mag dan wel in de Giro Rosa zitten, wij geven wel de kans aan de opkomende talenten om zich op hoog niveau te tonen.

Er wordt gestart aan de Karel De Preterlei om 14.30u voor een wedstrijd van 20 ronden over de districten Berchem, Borgerhout en Deurne. Aankomst na 110 km rond 17.00u. En wie van een pittig sprintje houdt: de vier tussensprinten voor het punten klassement vinden plaats op de Dikmuidelaan in Berchem bij de fan zone. Met als voorwedstrijd een strijd voor de Reuskens Trofee door de Antwerpse wielertoeristen om 11u, kan zowel topsport als recreatie aan de bak die zondag. In het Boelaerpark volgt dan het “Festival Flandrien” met optredens en animatie en uiteraard een kinderkoers in het park Wie een leuke dag wilt beleven met topsport en muziek, iedereen is welkom.

Zondag 08 juli 2018
Aankomst zone : Karel De Preterlei

Boelaerpark 2140 Borgerhout

Praktisch

11 uur: Reuskens Wisselbeker (caféploegen)

14.30 uur: GP Sofie Goos

start/aankomst: Karel De Preterlei (Bar Brul)

Een reactie achterlaten