David Goffin nodigt u uit in de Antwerpse lotto arena tijdens European Open

ANTWERPEN – Van 15 tot en met 22 oktober vindt de tweede editie van de European Open (ATP World Tour) plaats in de Antwerpse Lotto Arena. Het gezicht van het enige toptennistornooi van het land is onze nationale trots David Goffin. Naast Goffin spelen ook de winnaar van vorig jaar, Richard Gasquet, en nog wat andere toppers op de European Open. Tijdens het tornooi worden een speciale Kids Day en andere themadagen georganiseerd voor de vele tennisliefhebbers.

De European Open maakt deel uit van de ATP World Tour 250 Series. Het was daarmee vorig jaar het grootste toptennistornooi van België en is intussen zelfs het enige. Aan het tornooi is een prijzengeld verbonden van in totaal 589 185 euro. Vorig jaar vond de eerste editie plaats, waarbij 16 500 toeschouwers kwamen genieten van één van de vele topmatchen. Onze landgenoot, nationale tennistrots en publiekslieveling, David Goffin, strandde toen in de halve finale. Uiteindelijk was het de Fransman Richard Gasquet die zich als eerste winnaar op de erelijst zette na een overwinning tegen de Argentijn Diego Schwartzman. Na een positieve evaluatie van de ATP wil de organisatie de tweede editie nog succesvoller maken. Dat doet ze onder meer door zo’n 115 tennisclubs in Vlaanderen, waarvan de meeste uit de provincie Antwerpen, actief mee te betrekken. 

De European Open zal opnieuw enkele van de beste tennisspelers van België en de hele wereld samenbrengen. Er is zowel een enkel- als een dubbeltornooi. De winnaar van vorig jaar, de Fransman Richard Gasquet, keert in oktober zeker terug om zijn titel te verdedigen. Eén van zijn grootste uitdagers wordt David Goffin, de Belgische nummer één en huidig nummer tien op de wereldranglijst. Een andere publiekslieveling die al naar Antwerpen komt afgezakt, is de Luikenaar Steve ‘Mister Davis Cup’ Darcis. In de loop van de komende weken en maanden zouden nog meer namen worden bekendgemaakt. En naast de grote spelers geeft de European Open ook nog enkele Belgische en internationale aanstormende talenten de kans om zich te tonen in Antwerpen.

Het enkeltornooi begint met de 1/32ste finales (hoofdtabel met 28 spelers), de kwalificaties (op zondag 15 oktober en maandagochtend 16 oktober) worden met zestien spelers afgewerkt, net als het dubbelspel. Als extraatje last de organisatie ook een aantal themadagen in. Zo worden de tennisfans nog meer in de watten gelegd. Elke dag valt er iets te beleven op de European Open. Voor de allerjongsten is er op woensdag 18 oktober de Kids Day. In samenwerking met Tennis Vlaanderen nodigt de organisatie zo’n duizend kinderen uit. Zij zullen hun tennishelden van dichtbij aan het werk kunnen zien en op handtekeningen- en selfiejacht gaan. Ook op de andere tijdstippen worden er nog speciale themadagen gepland. Daarover wordt binnenkort meer nieuws bekendgemaakt.

De VRT zendt het tornooi vijf dagen lang (woensdag 18 tot en met zondag 22 oktober) uit. De RTBF houdt het bij de laatste twee dagen. In 2016 werden beelden van de European Open uitgezonden in zo’n 35 landen over de hele wereld, goed voor een wereldwijd publiek van pakweg 240 miljoen kijkers. (EM)

*PRAKTISCH: TICKETS: Prijzen variëren tussen 10 en 80 euro afhankelijk van de dag en de categorie. BESTELLEN:  www.europeanopen.be of 070 345 345 (0,30 euro/minuut).