Crowdfundingscampagne van G-Sport Vlaanderen via 28 projecten

G-sport Vlaanderen start haar eerste innovatieve crowdfundingscampagne ‘Supporters voor G-sporters’. 28 geselecteerde G-sportprojecten over heel Vlaanderen gaan op zoek naar supporters én naar fondsen. Met de opgehaalde fondsen kunnen deze G-sportclubs, instellingen, scholen en dagcentra nieuwe G-sportmaterialen aankopen voor sporters met een handicap. Het gaat om speciale paardrijdzadels, sportrolstoelen, aangepaste sportmatten,… Nog tot en met 31 januari 2018 kan iedereen één of meerdere projecten steunen via www.supportersvoorgsporters.be.
G-sporters zijn sporters met een handicap die dagelijks vol overgave sporten en bewegen maar vaak met te weinig middelen en te weinig aandacht. Met de campagne ‘Supporters voor G-sporters’ wil G-sport Vlaanderen daar iets aan doen en zoveel mogelijk personen met eender welke handicap het plezier van sporten laten ervaren. Nicole Bossaerts, voorzitter van G-sport Vlaanderen: ‘Bij G-sport Vlaanderen supporteren we voor elke handicap: verstandelijk, fysiek, slechthorend, slechtziend en/of een psychische kwetsbaarheid. Elke G-sporter verdient het om te kunnen sporten en dit met kwalitatief sportmateriaal. Vooral dat laatste is essentieel want zo beleven G-sporters duurzaam het plezier van sporten.’

Nog tot en met 31 januari 2018 zet ‘Supporters voor G-sporters’ 28 G-sportprojecten centraal. Deze projecten werden geselecteerd om deel te nemen aan de eerste editie van de Vlaamse crowdfundingsactie van ‘Supporters voor G-sporters’. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: zoveel mogelijk mensen warm maken voor hun project. Dat doen ze op twee manieren. Via de website www.supportersvoorgsporters.be kan iedereen de 28 G-sportprojecten ontdekken en zich registreren als supporter voor één of meerdere projecten. Elk project is op zoek naar minstens 200 supporters dus ze hebben alle steun nodig. Hoe meer supporters een project weet te werven hoe beter. Want het project met de meeste supporters wint een leuke bijkomende prijs en krijgt extra budget voor de aankoop van sportmaterialen. In totaal gaan alle deelnemende projecten samen dus op zoek naar minstens 5 600 supporters voor G-sport.

Via de website www.supportersvoorgsporters.be kun je een vrijblijvende gift doneren voor het project van je keuze. Voor elke euro die je doneert, legt ‘Supporters voor G-sporters’ een euro bij en dit zover tot elk project zijn of haar bedrag voor de aankoop van sportmaterialen heeft bereikt. Eén euro wordt dus twee euro. G-sport Vlaanderen legt maximaal 5 000 euro bij. In totaal gaan de deelnemende projecten samen met G-sport Vlaanderen op zoek naar minstens 173 000 euro aan fondsen voor de aankoop van nieuwe G-sportmaterialen.

Op de website krijg je een makkelijk en real live update van het aantal supporters en fondsen dat elk project al heeft opgehaald. Zo kun je makkelijk zien welk project welk target dient te halen tegen het einde van de campagne op 31 januari 2018.

In de provincie Antwerpen nemen volgende G-sportprojecten deel aan de actie: BSBO Den Anker (Mechelen), Rotonde vzw (Brasschaat), Ruiterclub Tallaerthof (Koningshooikt), Vzw De Rusthuif (Arendonk), Sailability Vlaanderen (Berchem), Wapper vzw (Antwerpen), MPI Zonnebos (’s-Gravenwezel) en Project Lenny vzw (Antwerpen).

Tekst: Edwin Mariën

Pin It on Pinterest

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.