Compleet nieuw parcours voor 6de Antwerp Urban Trail

Op zondag 11 maart vindt de 6e editie van de Antwerp Urban Trail plaats. Opnieuw zullen ruim 10.000 sportievelingen kunnen proeven van een uniek en volledig nieuw parcours dat hen langs én door tal van markante (historische) Antwerpse gebouwen leidt. De deelnemers krijgen 20 (!) locaties voorgeschoteld. Naast een parcours van 12 km is er voor het eerst ook een van 7 km. De inschrijvingen openen vrijdag 15 december om 11u. De voorbije edities waren telkens snel volzet.

Het wordt een bijzondere editie met zeer veel (nieuwe) locaties. Enkele gekende, maar ook heel wat plekken die menig Antwerpenaren amper kennen. Drie plekken maken we nu al bekend: op het Zuid passeren de deelnemers door het Zuiderpershuis. Dit beschermd gebouw voorzag de Antwerpse haven bijna een eeuw lang van energie als krachtcentrale. Vandaag gaan we er naar concerten of worden er tv-programma’s opgenomen. Ook nieuw op het parcours zijn de balzaal van Grand Café Horta, van de hand van onze meest bekendste Belgische architect Victor Horta én de schitterende Koninklijke Academie voor Schone Kunsten waar Panamarenko, Jan Fabre, Dries Van Noten en zelfs de jonge Vincent Van Gogh nog studeerden. De volgende weken maken we nog meer locaties bekend.

NU OOK PARCOURS VAN 7 KM

Deelnemers konden in 2017 al kiezen om het parcours lopend of wandelend te verkennen. In 2018 kunnen ze kiezen om een parcours van 7 km of 12 km af te leggen. De volledige parcoursen worden later bekend gemaakt.

“Onze loopevenementen spelen een belangrijke rol binnen onze acties om meer mensen aan het sporten te brengen”, zegt schepen van sport Ludo Van Campenhout. “Met de Antwerp Urban Trail geven we lopers meteen de kans om onze stad en onze monumenten zoals het Zuiderpershuis, het Grand Café Horta en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten op een andere manier te leren kennen. Vorig jaar kregen wandelaars de kans om mee te doen, dit jaar is er naast de volledige 12 kilometer ook de mogelijkheid om 7 kilometer mee te lopen. Zo kunnen mensen waarvoor de 12 kilometer nog te hoog gegrepen is, met deze kortere afstand actief kennis maken met de spectaculaire Antwerp Urban Trail. Dat kadert volledig binnen de filosofie van Sporting A om iedereen meer te laten bewegen.”

KEYTRADE BANK WORDT TITLE PARTNER VAN DE URBAN TRAIL SERIES

Antwerpen is het eerste event van de Keytrade Bank Urban Trail Series 2018. Verder vinden er Urban Trails plaats in Gent, Hasselt, Brussel, Bergen, Namen, Brugge en als afsluiter Mechelen. Met internetbank Keytrade Bank werd een titelsponsor aangetrokken voor de volledige reeks evenementen voor 2 jaar.

“Keytrade Bank is een speler die steeds open staat voor vernieuwing. Op dat vlak zijn de Urban Trail Series een zeer goede match met wat we zelf doen en met wie wij willen bereiken. De evenementen richten zich in eerste instantie naar een actief en stedelijk publiek. Wij vinden ons ook heel sterk terug in de toegankelijkheid-voor-iedereen die gekoppeld wordt aan een professionele omkadering.

Binnen de bank stimuleren wij reeds geruime tijd een gezonde levensstijl, o.a. door ons eigen Keytrade Bank Running Team. We kijken er dus vol verwachting naar uit om samen met onze cliënten en eigen werknemers deze nieuwe uitdaging aan te gaan.” aldus Steven De Backer, Head of Communication bij Keytrade Bank.

PRAKTISCH

De inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail openen op vrijdag 15 december om 11u via deze website. Opgelet: om elke deelnemer het nodige loop- en wandelcomfort te bieden kunnen slechts 10.000 deelnemers starten. Tijdens de editie van 2017 was die limiet één maand na de start van de inschrijvingen al bereikt. Snel inschrijven is dus de boodschap!

INSCHRIJVEN KLIK HIER