Capaciteit van de Bosuil wordt vanaf nu opgetrokken naar 15 000 plaatsen

 

 

DEURNE – Alle onderzoeken door de verschillende overheidsdiensten (milieu, mobiliteit, parking, veiligheid, brandveiligheid, …) zijn positief geadviseerd zodat Antwerp vanaf nu 15 000 toeschouwers mag ontvangen tijdens haar thuiswedstrijden, te beginnen met de wedstrijd tegen Beerschot Wilrijk van volgend weekend. Omdat de derby voor een vol stadion zal worden afgewerkt zal die worden bijgewoond door 14 209 Antwerp- en welgeteld 791 paars-witte fans.

Tribune vier blijft voorlopig gesloten omwille van veranderingswerken. In een volgende fase zal de capaciteit dus nog lichtjes kunnen worden opgetrokken.

 

De Bosuil werd ingewijd op 1 november 1923. Oorspronkelijk had het stadion een tamelijk vlakke, rondgaande tribune, naar analogie van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het bood plaats aan 38 000 toeschouwers. De capaciteit werd later, met het oog op de wedstrijden tussen België en Nederland, verhoogd naar ongeveer 60 000 plaatsen. De oude tribune één, die nog dateerde uit 1923, is in de winter van 2017 afgebroken en vervangen door een nieuwe tribune. Tegenover de hoofdtribune, aan de andere lange zijde, staat een half-overdekte tribune. Vroeger stonden achter beide doelen grote staantribunes. Omdat de stad Antwerpen in de jaren ‘80 en ‘90 het stadion om veiligheidsredenen enkele malen had laten sluiten, werd het gedeeltelijk vernieuwd. De ene zijde telt 800 business seats, de andere een moderne familietribune met 3 000 zitplaatsen. De capaciteit bedroeg tot gisteren 12 975 plaatsen.

 

Philippe Beirnaerts, kabinetschef van burgemeester Bart De Wever (N-VA): ‘Na onze goedkeuring beschikt Antwerp over 2 000 extra plaatsen in tribune één. 500 plekken mogen nog niet worden ingenomen. Dat zal pas gebeuren indien men meer parkeerplaatsen kan voorzien in de onmiddellijke omgeving.’ Groot probleem is dat de hondenweide binnenkort niet meer beschikbaar is omdat de stad er een sporthal, met bijhorende privé-parking, gaat neerplanten. Het parkeerprobleem in Deurne Noord blijft dus precair. Achter het ondertussen afgebroken Kwadro-gebouw werd er al wel een nieuwe parking aangelegd.  

 

 

Antwerp wil haar fans belonen en hen eerst de kans geven om een mini-abonnement voor de resterende vier thuiswedstrijden van Play-Off 2 te kopen. In samenwerking met de Antwerpse politie heeft men besloten dat iedereen die in het recente verleden een ticket heeft gekocht – en niet over een seizoenkaart beschikt – zich een mini-abonnement kan aanschaffen voor de wedstrijden tegen Beerschot Wilrijk, Lokeren, Eupen en Sint-Truiden. Het komt erop neer dat wie in het ticketing-systeem zit – dat werd opgestart in 2015 – , ook zij die alleen maar een kaartje kochten voor de kampioenen-wedstrijd op groot scherm, hiervoor in aanmerking komen. De mini-abonnementen zullen vanaf aanstaande maandag 9 april om 12 uur online te koop zijn via www.tickethour.be. De kostprijs varieert van 100 tot 150 euro. Er kan slechts één mini-abonnement per Tickethouraccount worden aangekocht. Wie hiervoor in aanmerking komt, zal maandagochtend nog een mailtje ontvangen. Het heeft geen zin om naar de club te komen om tickets te kopen, want dit is onmogelijk. De Ticket Corner is dit weekend niet open en in de Fan Shop kan je enkel terecht voor het kopen van merchandise. Zakelijke klanten kunnen contact opnemen met business@rafc.be.&nbsp

 

Tekst – Edwin Mariën

Foto – Carl Van Oostveldt