CALLANT Antwerpen sluit seizoen af op puike vierde plaats

Dinsdag 25 april viel het doek over het seizoen 2016-2017 voor de mannen van CALLANT Antwerpen. Ondanks de nederlaag tegen Roeselare eindigden Cox en co op een puike vierde plaats, een resultaat waar velen vooraf voor hadden getekend! De Ladies moeten nog vier maal (!) aan de bak in de play-offs, om te beginnen dit weekeinde tegen Tongeren.

Het werd een emotievolle avond in de Arenahal die aardig was volgelopen voor het slottreffen tegen Roeselare. Het begon met een opmerkelijk moment bij de teamvoorstelling toen de supporters van Roeselare plots een spandoek ontrolden met daarop de woorden “Bart De Wever, laat uw volleyteam niet in de steek!!!” Een sympathieke geste van de bezoekende fans die dan ook terecht op spontaan applaus onthaald werd.

Vooraleer de match begon, werd ook nog de ‘MVP’ van het voorbije seizoen bekend gemaakt. Onze Viking-fans zetten kapitein Jolan Cox op plek drie, Niels Huysegoms op twee en seizoensrevelatie en youngster Simon Peeters kreeg uit handen van voorzitster Chris de mooie trofee overhandigd. Proficiat boys!

Voor beide teams stond er nog wel wat op het spel in deze laatste match van de play-offs: CALLANT Antwerpen verdedigde zijn vierde plek, Roeselare kon mits een uitschuiver van Maaseik bij Aalst nog naar de koppositie en bijbehorend thuisvoordeel in de finale wippen. De toeschouwers kregen dan ook heel wat fraaie rally’s te zien, maar finaal was het Roeselare dat vanuit stevige services en sterk blok-verdedigingswerk het laken verdiend naar zich toe trok met 1-3.

Door de verrassende nederlaag van Menen tegen Haasrode Leuven eindigde CALLANT Antwerpen uiteindelijk op een knappe vierde plek. Roeselare en Maaseik staken er dit seizoen bovenuit en mogen onder elkaar uitmaken wie zich tot nieuwe kampioen kroont.

Coach Dardenne kreeg bij aanvang van het seizoen een quasi geheel vernieuwd team voor zich, een mix van jonge Belgen en voor het publiek onbekende buitenlanders. We dienden in de halve finale van de Belgische Beker onze meerdere te erkennen in Maaseik, de play-offs sluiten we zoals gezegd af op een vierde plek. Niet slecht me dunkt en menig supporter had daar op voorhand voor getekend. Bedankt dan ook spelers, trainersstaf, omringend kader, sponsors en supporters voor alweer een fijne campagne. En nu keihard werken aan een zorgeloze toekomst. Let’s go Antwerp!

Ladies nemen het op tegen Tongeren

Voor onze Ladies zit het seizoen er nog niet op, wel integendeel. Komend weekeinde nemen ze het in een dubbele confrontatie op tegen Datovoc Tongeren in de strijd voor plek zeven tot tien. Vrijdag trekken ze naar Limburg voor de heenmatch, zaterdag vanaf 20u30 gaat de terugwedstrijd van start in de Arenahal. Komaan Viking-fans, ga mee voluit en steun de girls van Moga!