Buurtsportveld aan El Paso opgefrist

Op vraag van buurtbewoners kreeg het voetbalterreintje in de Gebroeders De Smetstraat een grondige opknapbeurt. Door het frequente gebruik was het oude kunstgrasveld immers versleten. Daarnaast zorgt een nieuwe omheining met veersysteem ervoor dat ballen voortaan zonder geluidsoverlast kunnen worden opgevangen.

Kwalitatieve buurtsportlocatie

Intensief gebruik van het voetbalveldje maakte het noodzakelijk om de kunstgrasmat te vernieuwen. Ook de pannakooi werd weggehaald, omdat deze voor te veel geluidshinder zorgde voor de omwonenden. De werken werden uitgevoerd door de firma Ijslander, voor een bedrag van 100.000 euro.

Sporten dicht bij huis

De Stad Gent investeert in het ontwikkelen van buurtsportinfrastructuur en een laagdrempelig wijkgericht sportaanbod. De laatste 4 jaar werden meer dan 100 kleine sportzones gerealiseerd in de Gentse wijken. De Stad Gent plant daarnaast 3 buurtsporthallen: op de Tondeliersite (2018), aan de Oude dokken (2019) en in Ledeberg (2021).

‘Elke Gentenaar moet de mogelijkheid hebben om te sporten en te bewegen in zijn eigen buurt. Daarom investeerde de Stad deze bestuursperiode meer dan 15.000.000 euro in buurtsportinfrastructuur en laagdrempelig sportaanbod in de wijken.’ 

Resul Tapmaz, schepen van Sport

Sportwijk Rabot

Het Rabot is op weg om een echte sportwijk te worden. Naast het gerenoveerde veldje aan El Paso blijkt ook de street workout plek naast het Gerechtsgebouw een voltreffer. Bovendien opent in november de buurtsporthal op de Tondeliersite haar deuren. Een buurtsportwerker van vzw Jong stroomlijnt de verschillende initiatieven en zorgt er samen met de sportdienst voor dat de verschillende sport- en beweeglocaties optimaal door buurtbewoners gebruikt kunnen worden.

Info

  • Cathy Verschoore, Iedereen Sport (Buurtsport, G-sport en Diversiteit in de sport), Sportdienst, tel. 09 266 80 15, gsm 0477 96 36 79, e-mail cathy.verschoore@stad.gent