Bulldogs Liège te sterk voor Antwerp Phantoms

Afgelopen weekend speelde Antwerp Phantoms tweemaal tegen Bulldogs Liège, zaterdag een bekerwedstrijd in de Vurige Stede en zondag op eigen ijs in het kader van de BeNeLiga.

Het werd sowieso een moeilijke opdracht. Bulldogs telt enkele imports en bovendien miste het team van Coach Rombouts enkele kernspelers die door kwetsuren aan de kant bleven. Phantoms houdt de eerste periode gelijke tred met de thuisploeg en beide teams blijven op zoek naar een eerste doelpunt. In de tweede periode verschalkt Luik de Antwerpse goalie Mike Jansen luttele seconden na de eerste face-off. Phantoms kent een dip en Luik kan de kloof verbreden. In de derde periode benen de Antwerpenaren opnieuw bij en houden opnieuw gelijke tred met Bulldogs. Eindscore: 6-2 (0-0; 4-0; 2-2) met doelpunten van Theunis en Van Noten.

Zondag dan, opnieuw tegen Luik, ditmaal in het kader van de BeNeLiga. De eerste wedstrijd voor Phantoms in deze tweede competitie trouwens. Ook ditmaal zat het niet mee. Aanvankelijk speelden de Antwerpenaren overtuigend mee in de wedstrijd, maar opnieuw verscheen de duivel van de tussenperiode. Verschillende verdedigende fouten deden het team de das om. Phantoms kreeg evenwel een penalty shot toegewezen dat door Bartak in klinkende munt werd omgezet. De wedstrijd verliep ook wat stroef want het spel werd even stilgelegd toen bleek dat een speler van Bulldogs op het ijs stond die niet in de opstelling zat. Wordt ongetwijfeld vervolgd. Eindscore: 4-8 (2-3; 0-4; 2-1) met doelpunten van Bartak (2), Van Noten en McCann-Coppens.

“Verdedigend waren we zwak en uiteraard drie gekwetsten”, aldus Coach Rombouts. “Ik miste vooral fysiek spel langs de boards. Daar moet aan worden gewerkt.”

Jeugd en lagere reeksen

DIV1 verloor in Herentals met 4-11. DIV3 speelde op Ruggeveld tegen Charleroi Red Roosters en verloor 0-9. U19 startte knap het seizoen met een overtuigende overwinning tegen Bulldogs Liège. Het werd 14-2. U14 verloor in Herentals met 3-12 van HYC. U12 verloor op eigen ijs met 5-11 van Mechelen Sharks. De Recreanten speelden een vriendschappelijke match tegen Liedekerke Lions. Het werd 1-11 voor de RECs.

Nieuwe Technische Directeur

Afgelopen week werd in onderling overleg beslist de samenwerking tussen de club en Bob Morris te beëindigen. Jan Van Beveren wordt de nieuwe Technisch Directeur en zal zich ontfermen over het jeugdbeleid en de bijzondere projecten die de club heeft lopen met Sporting A, zoals het Kleutermenu, de Antwerpse Sportweken en het Winter Circus.

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld WE 28 & 29 oktober

29 oktober
ELITE BNL – 20h30 – Deurne – Antwerp Phantoms vs Red Eagles ‘s Hertogenbosch

Antwerp Phantoms op verplaatsing 27-29 oktober

27 oktober
ELITE BNL – 20h30 – Den Haag – HIJS HOKIJ Den Haag vs Antwerp Phantoms

DIV3 – 21h00 – Heist-o/d-Berg – Hitmen Heist vs Antwerp Phantoms

28 oktober
U14 – 9h00 – Luik – Bulldogs Liège Navy vs Antwerp Phantoms

U19 – 21h15 – Bulldogs Liège White vs Antwerp Phantoms