Brussel zien en lopen!

Wie kent de uitdrukking  “Napels zien en sterven” niet? Literatuurhistorici schrijven ze toe aan Goethe na een bezoek aan Italië. De Duitse dramaturg zou getroffen zijn geweest door de uitzonderlijke schoonheid van de Napolitaanse baai die iedereen volgens hem minstens één keer in zijn leven zou moeten zien. Sinds zeven jaar heeft “Napels zien en sterven” een Brusselse afgeleide.  Ook hier raak je in extase door de schoonheid van de historische kern van de hoofdstad die zo prachtig verlicht is tijdens de eindejaarsperiode. Maar het slot is toch wat aangenamer: lopen. En zo komen we bij “Brussel zien en lopen”.
 
Op 26 december vindt dus de 8ste editie van de Manneken-Pis Corrida plaats. Na de start op het Spanjeplein passeren de lopers in één of twee lussen (van 4 of 8km) een aantal opmerkelijke plekken van de hoofdstad zoals het Martelarenplein, de prestigieuze Koninginnegalerij, de Nieuwstraat of nog de Grote Markt, vooraleer ze Manneken-Pis kunnen begroeten, die speciaal voor deze gelegenheid wordt uitgedost. Het aantal deelnemers aan dit evenement – dat inmiddels een eindejaarsklassieker is geworden in Brussel – is beperkt tot 2400. Snel inscchrijven is de boodschap!

Save the date : 26 december ‘s avonds. Een ideale gelegenheid voor een sportief en gezellig event, met het gezin of de vrienden, de dag na kerstmis, midden in de eindejaarsperiode. Mis de mooiste corrida van de wereld niet.

T-shirt en kerstmuts inbegrepen
De deelnameprijs voor de wedstrijd en het officiële T-shirt (dat tijdens de wedstrijd gedragen moet worden) bedraagt bij voorinschrijving 18€ voor de Corrida (8km) en 16€ voor het Corridaatje (4km). Per deelnemer wordt 1€ geschonken aan de vereniging Vivre Ensemble. Vivre Ensemble steunt het dagopvangcentrum Chez Nous/Bij Ons, in hartje Brussel. Dit centrum staat open voor daklozen, mensen met een laag inkomen, eenzamen… 

Mis de mooiste corrida van de wereld niet!
Inschrijven kan vanaf nu: http://www.zatopekmagazine.com/…/manneken-pis-corrida—26-…

PRAKTISCHE INFO

Waar: Spanjeplein, 1000 Brussel
Wanneer: 26 december 2017
Start:
 20u30
Bereikbaarheid:
slechts 5 minuten wandelen van het station Brussel-Centraal
Afhalen startnummers
: van 16u30 tot 20u in de Horta Galerij, tegenover het Spanjeplein (Grasmarkt 116, 1000 Brussel)
Bewaarplaats
: van 18u30 tot 22u30. Er is een bewaarplaats waar u uw persoonlijke bezittingen kunt achterlaten tijdens de wedstrijd. Opgepast, indien u gebruik wenst te maken van deze dienst (prijs: 1 €), moet u de optie “bewaarplaats” valideren wanneer u zich voor de wedstrijd inschrijft. Deze optie staat op het tweede blad van het online inschrijvingsformulier.
Startzone:
Het Spanjeplein zal volledig afgesloten zijn. Enkel de personen met een geldig rugnummer krijgen toegang tot de startzone. Opgelet, rugzakken zijn verboden in deze zone. Een doorgang is voorzien om de doorgang tussen het stadscentrum en het centraal station te garanderen.

 

Bron: Zapotek Magazine

 

Hits: 155