Belgisch kampioenschap waterski in Schoten

Schoten 30 juli 2017 – De weergoden waren ons gunstig gezind, zon tijdens wedstrijden en regen tussendoor. je zou voor minder tevreden zijn. Zij die van watersport houden hebben kunnen genieten van spektakel. Bekende waterskiërs waren te bewonderen. U geniet net als wij op de eerste rij van het eerste fotoboek. Maandag maken we deel 2 en ook het verslag komt online met uitslagen. Dank aan organisatie voor ontvangst en om ons de mogelijkheid te geven om dit fotoboek te maken. 

Belgisch kampioenschap waterski in Schoten boek 1
Boek 2

Wroclaw (POL) – 27 juli 2017. The day after. Gisteren dikten onze waterskibelgen de medaillestand aan met 2 keer bronzen eremetaal.  De 30-jarige Kate Adriaensen (2630 Aartselaar) skiet al jaren aan de top. Zowel nationaal als internationaal (3e op de Europese ranking: slalom & springen 5e, figuren 6e), (8e op de internationale ranking: 9e slalom, 12e figuren, 21e springen) staat zij er. Op de Wereldspelen van 2009 (Taiwan) bracht Kate zelfs goud mee naar huis in de combinatie (figuren, slalom, springen). Een duidelijk bewijs van all-round ervaring.

In Polen kwamen enkel de onderdelen figuren & slalom aan bod. Ondanks soms barre weersomstandigheden, en skiesters die zich specifiek op 1 discpline toeleggen, wist Kate de bronzen slalomplak (5 boeien gerond aan een bootsnelheid van 55 km/h met een koordlengte van 12,00 m) te veroveren. Met dezelfde wedstrijdscore als de Française die zilver haalde, maar door een net mindere prestatie dan de zuiderbuur in de voorronde, werd het brons.

Olivier Fortamps (39), uit Walhain, kwam enkel aan de start in het onderdeel figuren. Onze landgenoot is een absolute toppper. Hij staat in de open (alle leeftijden) ranking voor dit onderdeel 7e op de Europese ranking. In zijn leeftijdscategorie (35+) staat Olivier 2e. Internationaal gezien staat Olivier 3e op de overall ranking +35 (2e figuren , 10e springen , 81e slalom). En 71e op de open ranking, met als uitschieter de 8e plaats in het figuren.

Afgelopen zondag (30/07/2017) waren deze toppers te bewonderen op het Belgisch kampioenschap in Schoten.