Bollekesloop 2018

Naar jaarlijkse traditie waren wij ook op de afspraak in Berchem voor de “Bollekensloop“ editie 11, jaartal 2018.

Antwerp Atletics staat gekend voor het organiseren van sportevenementen maar deze editie is weer één om in te kaderen. Niet enkel wegens het steeds stijgend aantal deelnemers maar wegens het perfecte parcours en ook omdat het bekende Vlamingen over de brug kan loodsen om deel te nemen. Met het oog op komende verkiezingen was vooral onze burgervader Bart De Wever die in de kijker liep van ATV en andere media. Als je een camera zag, zag je ook Bart. Niet echt naar de zin van onze ere burger, maar blijkbaar is het zo dat onze pers werkt.

Iedereen beroemd, dus alle deelnemers komen in onze diverse fotoboeken.

Het begon stipt om 13.30 met de 1 km Kidsjogging, Kinderen die in enkele gevallen ook onder begeleiding van papa of mama 1 km liepen. Winnen is hier niet zo belangrijk, maar deelnemen. Proficiat aan de lopertjes en hun begeleiding. Sporten is belangrijk en moet je aanleren en daarna volhouden.

Om 14:00 uur begon het grotere werk en dan spreken we over de 5 km run door de mooie straatjes van Berchem met een mooi aantal deelnemers.

10 km is al voor de meer gevorderden, maar we zagen ook enkele lopers die de twee runs liepen. Grotendeels op het gebied van Berchem maar ook een stuk door het mooie Antwerpen.

 

Prijzen:

1 pin 18kt bezet met diamanten Bollekes en 2 pins Stralende A bezet met diamanten, 2 ballonvaarten (SKAAI) en 3 paar sportschoenen naar keuze t.w.v. 150€ . Ook een publieksprijs op voorwaarde dat je aanwezig was op de podium uitreiking.

We gaan u zeker verder op de hoogte brengen via ons gratis e-magazine en feliciteren heel het team van Peter voor deze organisatie en spreken af voor volgende editie in 2019

5 km met 246 deelnemers

1 De Clercq Miguel 3:19

2 Merckx Jannes Berchem 3:21

3 ABRHAM Antwerpen 3:22

Eerste vrouw

6 Beerlings Elke 3:20

10 km met 150 deelnemers

1  Snoussi Ramdan 32:32

2  Poortmans Joachim Duffel 3:16

3 Elboutahiri Houssain 3:18

Eerste vrouw

7 VAN HESE CHARLOTTE 3:33

 

 


Foto’s – Marc Bogaerts, Marc Demartin

Volledig verslag te bekijken in ons volgend e-magazine. Schrijf u GRATIS in via website www.sportindekijker.be

Hits: 723