bij de start van het nieuwe seizoen even een update van de toestand bij Merksem Handbal

Foto – Jeugd handbal foto van Handbal Merksem Facebook pagina

5/9/2020

MERKSEM HANDBAL

De nieuwe competitie komt er aan, alhoewel in deze Corona tijd is er niets zeker.

Daar er dit jaar maar 9 teams in de eerste nationale afdeling zullen aantreden en er bijgevolg geen daler zal zijn zet Merksem Handbal volledig in op de jeugd. Wij bouwen alzo aan een team dat in het seizoen 2021-2022 met misschien hier en daar een gerichte versterking terug de stap naar de Bene-League kan zetten.

Dat Alexandre Hayon en Thomas Kiebooms een stapje terug wilden zetten en op lager niveau terug bij hun moederclub wilden gaan spelen was al lang geweten. Jammer genoeg is met Lennert Doms, die sneller de stap hogerop wilde zetten en naar Atomix is getrokken, een steunpillaar weg.

Zoals gezegd zetten we de volledige verjonging door en hierbij mikken we vooral op talent uit de nabije omgeving. Met het aantrekken van Wout Vinckevleugel, Robbie en Thijs Jacobs zijn er drie grote jeugdige talenten die de overstap maken van HC Schoten naar Merksem Handbal. Met Iain Somerling komt ook een eigen jeugdproduct de neus aan het venster steken. Ruben Pilate en Jeroen Driesen, reeds enkele jaren prijsschutter in Liga 1, maken de overstap van Uilenspiegel naar Merksem Handbal en brengen dan weer de nodige ervaring mee om onze jonge groep te ondersteunen. Met Mikolaj Borowczyk, Pools jeugdinternational, hebben we een echt toptalent die onze rangen komt versterken.

De ambitie bij dit jeugdige team onder leiding van Piotr Konitz is een hechte groep en basis vormen waar we de komende jaren kunnen op voortbouwen. Voor dit seizoen is een plaats in de Play Offs de doelstelling.

sportieve groetjes

guido hens