Bestrijd samen met Sven Nys en Eventonline kanker

In februari dit jaar nam een groep van veertien fiets-aficionados uit de MICE-sector op het mooie eiland Mallorca in de Balearen deel aan #micellorca17, een initiatief van Erik Wood, CEO en oprichter van Eventonline. De positieve vibes en camaraderie onder de MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions)-professionals die deze fiets-incentive heeft teweeggebracht, resulteerde in de organisatie van een tweede editie die plaatsvindt van 20 tot 24 februari 2018.

Wood: ‘Heel eerlijk: eigenlijk wist ik zelf niet wat ik ervan kon verwachten. De band die ik had en nog steeds heb met Mallorca is een heel persoonlijke en emotionele. Mallorca had in 2015 namelijk een sterke indruk op mezelf nagelaten en sindsdien keer ik meermaals per jaar terug naar het eiland om er te gaan fietsen. Kortom, het is haast mijn tweede thuis geworden.’ Erik was dan ook benieuwd hoe zijn ‘ploegmaten’ Mallorca zouden ervaren. ‘De groep was immers zeer heterogeen qua niveau, van recreatieve fietsers tot competitiebeesten. Wat bleek echter? Het gelegenheidspeloton hing vanaf het begin zeer sterk aan elkaar, want samen kilometers vreten tijdens de dag maakte de band alleen maar sterker. Misschien wel het mooiste wat ik in mijn carrière heb gedaan: mensen bij elkaar brengen en motiveren om aan sport te doen. Zoveel maanden later hebben de MICE-fietsers nog dagelijks contact met elkaar. Ik was het de deelnemers dan ook verplicht om een nieuwe editie te organiseren.’

Voor deze tweede editie zorgt Erik Wood al meteen voor een primeur. De ‘Kannibaal van Baal’, niemand minder dan Sven Nys, is tevens van de partij en zal de begeleiding verzorgen. De ‘Keizer van het Veldrijden’ zal bovendien een keynote speech brengen tijdens een seminarie met aandacht voor de factoren die belangrijk en vooral motiverend zijn geweest voor de opbouw naar en de realisatie van steeds nieuwe uitdagingen. Belangrijke elementen als teamwork, intrinsieke motivatie, focus en gedrevenheid komen aan bod in een verhaal dat rijkelijk wordt geïllustreerd met heel concrete voorbeelden. Met de tweede editie gaat Erik Wood echter nog een stap verder. #micellorca18 wordt tevens een fundraiser tegen kanker. ‘In 2014 werd ikzelf geconfronteerd met de ziekte. Ik heb de laatste jaren heel veel energie gestoken om ertegen te vechten, eerst bij mijzelf, maar ook naar anderen toe. Mensen die het moeilijk hebben, probeer ik te motiveren om ervoor te blijven gaan.’ Vandaar ook een oproep aan de eventsector om massaal #micellorca18 te steunen. ‘We zijn met 22 renners en Sven Nys. De target is om 20 000 euro in te zamelen voor kankerresearch. Eventonline omvat de ganse eventsector met meer dan 1 000 adverteerders, dus ik denk wel dat we deze som kunnen bijeen fietsen.’

Interessant voor alle bedrijven, want voor een bijdrage vanaf 40 euro wordt een fiscaal attest bezorgd. Vanaf 250 euro volgt er tevens een vermelding op social media, en voor bedragen vanaf 1000 euro komt een fotograaf ter plaatse.  Voor meer info en schenking: https://idonatefor.cancer.be/projects/micellorca18. Eventonline zal zelf het eerste bedrag van 500 euro storten. Op de eerstvolgende MICE party wordt dan het opgehaalde bedrag bekend gemaakt.

#micellorca18 vindt plaats van 20 tot 24 februari 2018 en het MICE-peloton zal verblijven in het Lindner Hotel Portal Nous. 

Tekst: Edwin Mariën
Foto: Eddy Peeters