Benefiet voor Steven Claeys

Drie jaar geleden was Steven Claeys (op dat moment 24 jaar) een ambitieuze jongeling, die zijn familiekring, kennissen en voetbalvrienden van Seja achterliet voor een avontuur aan de andere kant van de wereld. Maar in een fractie van een seconde nam zijn leven down under een drastische wending. Steven blikt terug op die fatale crash. Vanuit een rolstoel. 

Het ongeval dat het leven van Steven overhoop gooide, gebeurde op 22 mei 2014 in het Australische Tamworth. Om zijn reiskosten te betalen werkte hij er tijdelijk in een landbouwbedrijf. Het voertuig dat Steven bestuurde kantelde van de afbrokkelende weg af waarbij hij ongelukkiglijk 90 meter lager op de bergwand terecht kwam. De gevolgen waren dramatisch. Zijn rug was gebroken, waardoor Steven verlamd raakte tot aan zijn borst en voor de rest van zijn leven in een rolstoel belandde. 

Na het voorval werd Steven een tweetal maanden in kritieke toestand op intensieve zorgen gehouden, wachtte hem een repatriëring naar Europa om vervolgens samen met zijn naasten in het UZ van Gent aan een lange revalidatie te beginnen. Met de vaste intentie om snel de klik te maken en ondanks zijn handicap zijn verdere leven toch nog een zinvol vervolg te geven. 

Een les die Steven ook geleerd heeft, is dat zijn vrienden werkelijk echte vrienden blijken. Zijn familie steunt hem enorm, maar ook zijn vrienden zijn enorm belangrijk. In zoverre dat hij weer helemaal zelfstandig voor zichzelf kan instaan. Beter nog, Steven startte eind 2016 samen met een vriendin een eigen kledinglijn voor rolstoelgebruikers op. Gemikt wordt op stijlvolle en praktische kleding. Meer informatie daaromtrent is te vinden op www.Sitwear.com en www.makt.be. 

Als voormalig lid van Seja wil zijn ex-club het initiatief van Steven graag ondersteunen door op zaterdag 2 september a.s. tijdens de startdag van het seizoen 2017-2018 een aantal acties op getouw te zetten, waarvan de opbrengst integraal naar de kledinglijn van Steven zal gaan. Het programma voorziet naast bekerwedstrijden voor jeugd en veteranen, ook voetbalinitiaties voor de allerjongsten. Verder worden er fotoshoots genomen voor het Seja-stickerboek, met als omkadering een springkasteel en eet-en drankkraampjes. Met ‘Seja zingt’ krijgt de dag een muzikaal slotintermezzo. 

Wie wie meer wil vernemen over de kledinglijn kan Steven Claeys contacteren via sjbclaeys@gmail.com – info@makt.be – 0495/86.16.46. 

Alle activiteiten vinden op zaterdag 2 september vanaf 11u00 plaats in de clubomgeving van Seja, Laaglandlaan 385 in Merksem.