Belgische baseball- en softball-competitie nadert zijn ontknoping

ANTWERPEN – De Baseball en Softball-competities lopen van april tot oktober en naderen dus hun ontknoping voor de hoogste afdelingen. De Afterburners uit Heist-op-den-Berg zijn vorige week al overtuigend Belgisch Kampioen Slow Pitch geworden. De komende weken zijn er de play-offs voor de Gold-reeksen van Softball Mannen en Softball Vrouwen en uiteraard de Belgian Series Baseball. In telkens een best-of-5-series strijden de beste twee teams van hun divisie om de nationale titel.

Na de puike internationale prestaties van onze baseballers en softballers deze zomer – we noemen bijvoorbeeld de bronzen plak op het EK baseball U23, de Borgerhout Squirrels die de Federations Cup Baseball wonnen in Valencia en de prestatie van de mannelijke softballers van de Brasschaat Braves die de European Super Cup veroverden – verwachten we dus ook vuurwerk op de velden in de Belgian Series. En daar staat wat moois op het programma de komende weekends. De Softball Mannen Series worden gespeeld in zogenaamde double headers. De Brasschaat Braves  nemen het nu zaterdag 30 september op tegen Hoboken Pioneers. In Brasschaat worden vanaf 13 uur wedstrijden 1 en 2 van de series gespeeld. Voor Baseball Gold strijden de als eerste geplaatste Borgerhout Squirrels met de Brasschaat Braves om de titel. De eerste confrontatie staat op zaterdag 7 oktober om 14 uur geprogrammeerd in Borgerhout.

Op die dag is er trouwens een groot kick-off event, dat voor iedereen toegankelijk is. De Koninklijke Borgerhout Squirrels plaatsten zich als eerste finalist in Baseball Gold én omdat zij dit jaar 70 jaar bestaan heeft de Vlaamse Baseball- en Softball Liga besloten daar omheen veel extra’s te organiseren. De Belgian Series starten dan ook op het fraaie Squirrelsveld in Borgerhout aan het eind van dit super baseballseizoen. Dit is hét ontmoetingsmoment voor sporters, supporters en fans. Vanaf 10 uur komt de jeugd in actie aan de Vosstraat in Borgerhout.  Er zullen de gehele dag spelers en coaches aanwezig zijn van de nationale teams. Er is een Beeball Tornooi met de jongste baseballers en softballers. Voor de jeugd en ook oudere fans zijn er try-outs en een Funzone. Om 14 uur begint dus de eerste wedstrijd van de Belgian Baseball Series, met voorafgaand uiteraard de warming-up. En aan het eind van de dag is er een Gentlemen’s League Game, een wedstrijd met oud Red Hawks en oud hoofdklassespelers.

Eén dag later is de eerste return in Brasschaat.

De Softball Vrouwen beginnen op zondag 8 oktober met hun double headers in de Belgian Series. De meisjes van de Hoboken Pioneers, die onlangs een vierde plaats in de European Cup Winners Cup for Women behaalden, nemen het op tegen de Royal Greys. De wedstrijden in Hoboken starten om 13 uur. Nieuw dit jaar is dat alle wedstrijden ook live  kunnen worden gevolgd via de ‘Live Online Scoring’ op de website van Koninklijke Belgische Baseball en Softball Federatie: www.kbbsf-frbbs.be/competitions/live-games/.

Maar beter is natuurlijk om de topwedstrijden zelf te komen zien. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. (EM)