Belgische acrodelegatie naar Europees kampioenschap

Van 19 tot 22 oktober maakt de Poolse stad Rzeszow plaats voor het Europees kampioenschap Acro. Ook onze Belgische gymnasten zijn van de partij.

Het Europees kampioenschap in Rzeszow is al toe aan de 28ste editie voor Senioren en 12de editie voor Junioren. De Belgen trekken met een grote delegatie en hoge ambities naar Polen!

Ze behaalden beide een medaille op de World Games en behoren tot de wereldtop bij de paren. Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) – Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) vertegenwoordigen de Belgische driekleur in de discipline Meisjes paar & Heren paar.

Het heren vier Noam Patel Raj (STB Gymnastics Berchem), Geusens Bram (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Jonas Anthoon (TK Werchter) en Hannes Garré (Sportac Deinze) maakten tijdens het IAG in Nederland hun debuut en zijn ook van de partij in Polen.

Bij de junioren zullen we het gemengd paar Marte Snoeck (Sportac Deinze) en Bram Röttger (Volharding Boom) aan het werk zien. Zij werden Belgisch kampioen 2017 en zijn helemaal klaar voor dit internationale avontuur!

Ook bij de junioren trio’s mogen we een Belgische delegatie afvaardigen. Hier komt het clubteam Noor Gerits, Carina Pittomvils, en Karen Vanderdonckt (Wild Gym) in actie.

Op het programma van dit EK staan per oefening (balans en tempo) kwalificatie- en finalewedstrijden. De top 8 uit elke categorie gaat door naar de finale van de desbetreffende oefening. Indien er minder dan 12 deelnemende landen zijn is dit de top 6. In deze finalewedstrijd starten de gymnasten opnieuw vanaf nul.

Er staat eveneens een All Around finale op het programma waar elk land één team per categorie mag afvaardigen. Hier turnen de gymnasten een combined oefening waarvan de scores opgeteld worden bij de balans- en tempo-oefening uit de kwalificaties.

Dit Europees kampioenschap werd voorafgegaan door een internationaal jongerentoernooi, de European Age Group Competitions (10-16 oktober). Hier namen 8 teams deel uit 7 verschillende Gymfedclubs en dit in de leeftijdscategorieën 11-16 en 12-18 jaar.

Tekst: Elien Van Deynse