Belgisch dubbelduo na spannende wedstrijd uit het tornooi

Nadat maandag 15 oktober 2018,  de laatste wedstrijden van het kwalificatietoernooi waren afgewerkt, kwam de European Open 2018 vandaag (dinsdag 16 oktober 2018) helemaal op kruissnelheid. In het enkelspel stootten Jan-Lennard Struff, Ilya Ivashka, Albert  Ramos-Vinola en Gilles Simon door naar de volgende ronde. Voor de Belgische fans in de Lotto Arena is het straks nog uitkijken naar de wedstrijd van onze landgenoot Ruben Bemelmans tegen het Franse zesde reekshoofd Gaël Monfils. In het dubbelspel slaagde het Belgische dubbelduo Joran Vliegen en Sander Gillé er niet in om de Spanjaarden Feliciano Lopez en Jaume Munar te wippen. Ze verloren nipt met 7-6, 7-6. Eerder deze middag kregen enkele ‘jonge journalisten’ ook de unieke kans om vragen af te vuren op de Franse topper Richard Gasquet.

School Day
De Lotto Arena liep vandaag behoorlijk vol. Daar zat, naast het aantrekkelijke wedstrijdprogramma, ook de School Day voor iets tussen. Verschillende Antwerpse scholen kwamen de eerste wedstrijd van de dag op Center Court volgen (Ivashka-Haase). Voor een vijftiental leerlingen was het bezoek extra bijzonder: zij waren geselecteerd voor een rondleiding achter de schermen én om als journalist voor een dag tijdens een heuse Kids Press Conference hun vragen af te vuren op niemand minder dan Richard Gasquet (ATP-28).

Van vragen als ‘Wat is je geheime wapen?’ had de sympathieke 32-jarige Fransman niet meteen terug, maar hij wist de jonge journalisten toch te charmeren met enkele onthullingen. Zo kwamen de jonge reporters te weten dat een toptennisser als Gasquet toch al snel meer dan 50 rackets per jaar verslijt, en dat pasta – een tweetal uur voor de wedstrijd – de beste garantie is tegen een hongerdipje.

 

Programma woensdag 17 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober staan nog twee wedstrijden uit de eerste ronde van het enkelspel op het programma, namelijk die van Yuki Bhambri (ATP-100) tegen Salvatore Caruso (ATP-167), en Marcel Granollers (ATP-95) tegen Cameron Norrie (ATP-87). Daarnaast zijn er ook vier wedstrijden uit de tweede ronde gepland: Gilles Simon (ATP-32) tegen Mackenzie McDonald (ATP-84), Jan-Lennard Struff (ATP-58) tegen Feliciano Lopez (ATP-70), vierde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-28) tegen Jiri Vesely (ATP-93), en Vasek Pospisil (ATP-79) tegen derde reekshoofd Milos Raonic (ATP-20). Ook het dubbeltoernooi gaat uiteraard verder.

Ook woensdag zal de jeugd weer volop aanwezig zijn in de Lotto Arena: dan staat namelijk ook de Kids Day gepland. Tennis Vlaanderen nodigde meer dan 600 kinderen uit om de profs aan het werk te zien. Er is een heus animatiedorp voorzien, met op het programma onder meer signeersessies en clinics met de dubbelspelers. Toernooidirecteur Dick Norman kijkt alvast weer uit naar een topdag: “Al sinds deze zomer werken we samen met Tennis Vlaanderen en de vele clubs in het land naar deze dag toe. Via spelletjes zoals de intussen bekende Goffin Challenge, clinics en signeersessies met topspelers zetten we deze fantastische sport en dit unieke toernooi extra op de kaart bij de jeugd. En we weten allemaal dat daar de toekomst ligt!”

 

Met dank aan fotograaf © Imagellan

Tekst – Amélie Putmans
Wavemakers
Telefoon: +32 (0)477 200 970
amelie@wavemakers.eu