Belgisch baseballteam U23 plaatst zich voor halve finales van EK in Tsjechië

ANTWERPEN – Met twee gewonnen wedstrijden op rij in Groep B zijn de jonge Red Hawks nu al verzekerd van een plaats in de halve finales van het Europees Kampioenschap Baseball U23 in Tsjechië.

Woensdag werd Oekraïne verslagen na een zeer spannende laatste inning met 4-3. Gisteravond ging Kroatië onderuit tegen de Belgen met 3-11.

Vanavond is de laatste wedstrijd in groep B tegen de sterke Tsjechen. Omdat Tsjechië ook al beide wedstrijden heeft gewonnen zal deze match bepalen wie er als winnaar uit de groepsfase komt. Morgen staan de halve finales geprogrammeerd en zondag de finale en de wedstrijd om de derde en vierde plaats.

Het EK Baseball U23 wordt om de twee jaar gehouden. In de vorige editie veroverden de jonge Red Hawks al een mooie bronzen plak. De winnaar van zondag is verzekerd van een plaats in de 2020 WBSC U23 Baseball World Cup.

In Groep A zal regerend kampioen Nederland haar titel niet kunnen verdedigen. Onze Noorderburen verloren gisteren voor de tweede opeenvolgende dag met een score van 1-2, dit keer tegen Frankrijk. Duitsland is nog ongeslagen. Frankrijk en Groot-Brittannië, beiden met één gewonnen en één verloren wedstrijd, spelen vandaag voor de tweede plaats in groep A.

De wedstrijd België-Tsjechië is vanavond om 19 uur rechtstreeks te bekijken via  https://www.baseballsoftball.tv/league/u23-european-baseball-championship/1234 . (EM / Foto KKBSF)

Pin It on Pinterest