Beleef de Olympische winterspelen vanuit het Korea House in Wilrijk

WILRIJK – Van vrijdag 9 tot zondag 25 februari worden in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang de Olympische Winterspelen gehouden. Het is een grote eer voor www.sportindekijker.be om als mediasponsor te fungeren (naast en in samenwerking met Sporza en Radio 2) van het Korea House. Onze teksten over de Spelen zullen te lezen zijn op de officiële website www.koreahouse.be, naargelang het onderwerp ook op websites en facebookpagina’s van de deelnemende sportfederaties én van Sport Vlaanderen.

Een trip naar de indoor sneeuwbaan Aspen in Wilrijk lijkt ons een ietwat goedkopere oplossing om de Olympische Spelen van nabij te volgen dan een reisje naar Pyeongchang. Gedurende de Spelen loop je er niet alleen onze verslaggevers en fotografen tegen het lijf maar kan je ook kijken naar de uitzendingen van de wedstrijden en kennismaken met de diverse federaties. Door deel te nemen aan tal van animaties kan jong en oud zichzelf testen.

Ontdek alles wat je ooit wilde weten over je favoriete atleet tijdens een Discovery Tour doorheen Korea House. Een bijhorende quiz maakt het allemaal wat uitdagender, zodat je je atletenkennis na afloop kan vergelijken met vrienden en familie. De prestaties van onze Belgische atleten volgen? Met dagelijkse uitzendingen, samenvattingen en enkele live broadcasts zorgt het Korea House voor de echte supporterservaring.

In het winterse kader van 12 000 vierkante meter indoor sneeuwsportfaciliteiten met een sneeuwbaan van 240 meter lang en een uitgebreid event center, wordt Korea House een belevingscentrum dat iedereen samenbrengt rond de Olympische Winterspelen. Zin om de sneeuw even uit te testen? Ontdek Aspen op http://aspen.be of https://www.facebook.com/aspen.be. Iedereen is welkom aan de bar voor een verfrissend drankje, of een verwarmende chocomelk. De hongerige Korea House bezoekers kunnen de keuken van Aspen uitproberen in het restaurant van de indoor sneeuwbaan.

Om praktische en organisatorische redenen vinden bepaalde activiteiten enkel plaats van 10 tot en met 18 februari. Een unieke gelegenheid om ze te beleven met de kinderen want dan hebben zij krokusvakantie. Tijdens die periode ligt er een schaatsbaan, een bobslee-parcours, is er een biatlon-estafetterun en beleef je een snowboard-experience.

Geen sportief winterdorp zonder een schaatsbaan. Laat je inspireren door de zwierige soepelheid van de kunstschaatsers en de snelheid waarmee onze kampioenen snelschaatsen zich over het ijs bewegen. Korea House krijgt een eigen bobslee parcours. Ga Elfje Willemsen achterna en neem plaats in een echte bobslee op wieltjes. Een uitdagend parcours tussen kegels en hooibalen laat je proeven van de echte bobslee-ervaring. Doe jij beter dan de beste tijd en kom je sneller over de finish?  Korea House biedt haar bezoekers ook een eerste biatlonervaring aan, maar dan wel met een speciaal tintje. Neem deel aan de biatlon estafette run, waar je zo snel mogelijk over een winterse hindernissenbaan klautert, wordt uitgedaagd voor een lasershoot-game en dan terug naar de finish sprint. Kleine snowboarders kunnen één van de stoerste wintersporten uitproberen in het Riglet Park van het winterdorp. In dit pop-up snowpark op matten krijgen ze een snowboard onder de voeten gebonden voor een origineel parcours over heuvels, via kegels en over een sneeuwwip. (EM)