Atomix wint verdiend van Merksem handbal

Na twee sterke wedstrijden thuis moesten we vandaag op verplaatsing bij de tweede in de stand Atomix, kunnen onze jongens hun kunnen ook buitenshuis tonen zonder Simon Van Den Bergh en Nuni Bazoer? 


De start is voor Merksem Laurel Ntibashirakandi en Alexandre Hayon maken er 1 – 2 van en Rens Baeyens stopt de eerste 7 meter van de wedstrijd we zijn 5 minuten ver. Onze jongeren slaan een eerste kloofje 2 – 5 na 10 minuten. Merksem trapt even op de adem en Atomix schakelt een versnelling hoger na een kwartier 7 – 5. De Merksemse kanonnen blijven slecht gericht 10 – 5 met nog 10 minuten op de klok. Atomix gaat het beste om met soms rare beslissingen en lopen verder weg via 13 – 7 naar 15- 7 bij de rust en dan kan iedereen even bezinnen.


De tweede helft begint zoals de eerste eindigde na 5 minuten is voor Atomix alles in kannen en kruiken  19 – 8. Met nog 20 minuten te spelen bij een 20 – 10 stand mag iedereen van de bank bij Atomix om speelminuten op te doen. Jelle De Parade probeert de vlam nog eens in de pan te krijgen met 2 bommen 22 – 13 nog een kwartier. Frank Ntibashirakandi en alweer Jelle De Parade laten de kloof niet groter worden en proberen de uitslag binnen de perken te houden nog 5 minuten en 27 – 18 op het scorebord. Zaid Allaf en Kristof Smets tonen dat ook zij een wissel op de toekomst zijn via 28 – 20 komt er 30 – 23 als eindstand op het scorebord.

 

Voor Merksem scoorden: Jelle De Parade 7, Laurel Ntibashirakandi 3, Kristof Smets 3, Alexandre Hayon 3, Zaid Allaf 2, Franck Ntibashirakandi 2, Lars Koenraads 2, Sten Dielen 1