Atomix – Sasja: Fysieke en mentale overwinning

Naar de wedstrijd tegen Atomix keken we een beetje anders uit dan de voorgaande wedstrijden. Het was immers al een aantal jaren geleden dat we nog in Vlaams Brabant op bezoek moesten. We konden geen beroep doen op Kevin en Yme die waarschijnlijk de resterende wedstrijden aan de kant zullen moeten blijven. Ook Aaron is nog altijd herstellende.

Atomix begon furieus aan de wedstrijd en pakten ons in snelheid. Onze jongens bleven echter rustig en geconcentreerd en lieten ze nooit verder dan drie doelpunten uitlopen. Vooral Stijn was een gesel voor de Atomix verdediging.  Een strafworp werd gemist maar even later kon Sergio dan toch scoren van op de stip.  Toen was al te zien dat de thuisploeg hun uitbundige start fysiek moesten bekopen. Aan de overzijde redde Sam een strafworp en kon nadien nog enkele mooie reddingen uit zijn mouw schudden. Jasper kon met enkele mooie shots er voor zorgen dat we met 13-15 gingen rusten.

De tweede helft gestart zoals we de eerste waren geëindigd en al snel liepen we uit naar vier, vijf doelpunten voorsprong. Bruno kwam Sam weer vervangen in doel en ook hij redde enkele gemaakte doelpunten. Bijna iedereen kon scoren en er moet gezegd worden dat ook de verdediging op punt stond. Een sportieve wedstrijd, op het veld. We konden de wedstrijd relatief rustig uitspelen en eindigden met een oververdiende 25-31 score.

Twee maal gewonnen en één maal gelijk in deze Play-off2 competitie. En we mogen zeggen dat dit ondanks de vele blessures zuiver aan fysiek, inzet, wilskracht en team-spirit te danken is. Mooi gedaan jongens. Nu nog geconcentreerd voor de resterende wedstrijden om er een mooi einde aan te kunnen breien.

Scoreverloop; 10’  5-4 / 20’ 10-9 / 30’ 13-15 / 40’ 16-24 / 50’ 20-27 / 60’ 25-31

Voor Sasja: Dias 40’ / Theyssens 20’ / Soetaert 1 / Kostic 1 / Lamberigts 7 / Rola 5 / Roelants 5 / Gijs 9 / Mouad / Barbaric  / Mathijs 3

Tijdstraffen: Sasja 4 x 2’  –   Atomix 4 x 2’

Scheidsrechters: Martens – Verdonck

Tekst: Dirk Faes