A_ArchiefBoksenFotospecial

Antwerps Boksgala – European Title Clash

Op donderdag 14 december 2017 was er op de Antwerpse linkeroever de persvoorstelling van het Antwerpse boksgala 2018. Dit internationale boksevenement zal plaatsvinden op zaterdagavond 27 januari, in sporthal Arena te Deurne. Op het programma van het Antwerps  Boksgala  staan  8 amateurkampen  en 3 elitekampen” allemaal boksers uit de stal van coach Rena!d De Vulder. Zeker een

dag om vrij te houden. Voor de boksliefhebbers kunnen we enkel de raad geven om zo snel mogelijk tickets te kopen. Plaats van gebeuren is de Arenahal te Deurne.

De bokskamp van de avond is een clash tussen twee Belgische boksers voor de Europese titel bij de cruiser gewichten. Een unicum in België want het is de eerste keer dat twee Belgische boksers tegenover elkaar staan voor de EBU-titel. Yves Ngabu, de nieuwste aanwinst in de stal van coach Rena!d De Vulder; is ongeslagen op zijn 18 kampen, waarvan 13 met KO. Zijn tegenstander, de Waal Geoffrey Battelo, officiële uitdager voor deze titel, is een ervaren rot in het vak met zijn 37 kampen waarvan 32 gewonnen wedstrijden en 28 met KO. Twee boksers dus die deze avond de spanning ten spits zullen drijven.

Bij winst voor Yves Ngabu, en dus de titelverlening, zai hij hoogstwaarschijnlijk zijn titel vrijwillig verdedigen tegen de nieuwe EU-titelhouder van de EBU. Deze wordt het weekend voor ons boksgala beslecht en de winnaar is dus nog niet bekend. Wat wel geweten is, is dat beide tegenstanders stevige kerels zijn, met veel ervaring en het niet vanzelfsprekend zal zijn om de titel in Antwerpen (België) te houden. Ook “Mr TNT” Meriton Karaxha en “Miss Nouni” Najat Hasnouni zullen deze avond zeker hun wedstrijd boksen.

Reportage: Marc Demartin