A_ArchiefAlgemeensportnieuwsVBSLWielrennen

Antwerpen verwelkomt BinckBank Tour op 15 augustus

Op woensdag 15 augustus komt de derde rit van de wielerronde BinckBank Tour aan in Antwerpen. De renners rijden van Aalter naar de Scheldestad, waar twee plaatselijke ronden in de zuidrand van de stad wachten. De aankomst is voorzien aan de Desguinlei, ter hoogte van Pidpa. Vandaag trok Eddy Planckaert, de bekende ex-wielrenner en ambassadeur van de BinckBank Tour, samen met schepen voor sport Ludo Van Campenhout symbolisch de aankomststreep.

Antwerpen zet zijn imago als echte wielerstad nog kracht bij. Naast het vertrek van de Ronde van Vlaanderen in april,  de organisatie van het BK wielrennen in 2017 en de vele andere koersen die de stad rijk is, mag de Scheldestad dit jaar nog een andere wielerwedstrijd verwelkomen. De BinckBank Tour (de vroegere Eneco Tour) is een zevendaagse wielerronde door België en Nederland met een afwisselend parcours dat het beste van de Belgische eendaagse wielerklassiekers bundelt. Deze UCI World Tour-wedstrijd staat garant voor spektakel en een zeer mooi deelnemersveld. Zo was de winnaar van vorig jaar niemand minder dan de Nederlander Tom Dumoulin. Met ook Greg Van Avermaet, Tim Wellens, Belgisch kampioen Oliver Naesen en Peter Sagan stonden er nog meer grote namen in de top tien.

Aankomst op dezelfde plaats als BK wielrennen 2017

Op woensdag 15 augustus komt de derde rit van de BinckBank Tour aan in Antwerpen. Vertrekplaats voor de renners is Aalter. Na een vlakke rit door Oost-Vlaanderen en een eerste passage aan de aankomstlijn krijgen de deelnemers nog twee plaatselijke ronden in Antwerpen voorgeschoteld. Die zullen hen door de Antwerpse zuidrand brengen. De aankomst ligt op exact dezelfde plaats als die van BK wielrennen: op de Desguinlei ter hoogte van Pidpa. Benieuwd of Oliver Naesen zijn kunststukje van in 2017 kan herhalen… .

 

Vandaag heeft Eddy Planckaert, de bekende ex-wielrenner en ambassadeur van de BinckBank Tour, samen met schepen voor sport Ludo Van Campenhout symbolisch de aankomststreep getrokken op de Desguinlei. Binnenkort maakt de stad nog meer informatie bekend over het randprogramma.

BinckBank Tour – praktisch

  • van zondag 12 (ploegenvoorstelling) tot en met zondag 19 augustus
    • woensdag 15 augustus: doortocht renners en aankomst derde rit aan de Desguinlei, 2018 Antwerpen.
  • Alle info over de BinckBank Tour op www.binckbanktour.be.  
  • Binnenkort is meer info te vinden over het randprogramma op www.sportingA.be.