A_ArchiefAlgemeen Sportnieuws

Antwerp roept supporters op om Project U/TURN te steunen

Alle Antwerpsupporters hebben een groot hart voor de club. Maar de club zelf draagt ook haar steentje bij om diegene die het moeilijk hebben in de maatschappij en binnen haar community te ondersteunen en te helpen. In de periode rond Kerst wordt er traditioneel meer aandacht besteed aan goede doelen. En ook Antwerp heeft enkele projecten uitgekozen die nauw aan het clubhart liggen en die ze wil ondersteunen. Eén ervan is U/TURN vzw.

Project U/TURN is een kleine Belgische vzw die mensen met een fysieke beperking meeneemt op de meest ongelooflijke avonturen. De naam U/TURN staat voor durven veranderen, je leven omkeren, het gaat over ‘tegen de stroom in’ gaan, zelfs over ‘aanvaarding’. ‘Voorbij de grens’ heeft onder andere bewezen dat mensen dankzij zo’n avontuurlijke reis beter leren omgaan met hun beperking. ’Avontuur’ en ‘back to basics’ zijn de tools om de andersvalide deelnemer uit te dagen om zichzelf te overwinnen. Door hen voor extreme uitdagingen te stellen wil U/TURN andersvalide mensen laten inzien dat hun beperking geen beperking op hun leven mag zijn. Het project heeft als uiteindelijk doel om andersvalide mensen bij te staan bij de aanvaarding van hun situatie, de revalidatie   en de (her)integratie in de maatschappij. Meer informatie vindt men op  http://www.projectu-turn.com/nl/.

Project U/TURN vzw organiseert avontuurlijke en back tot basics-activiteiten in binnen- en buitenland. Hiervoor wordt geen gebruik gemaakt van hulpmiddelen, geen aangepast vervoer, geen toegankelijke verplaatsingen, alleen maar een tentje in de vrije natuur. Dingen doen die je niet meer mogelijk achtte geven je een mentale boost. Na de beklimming van een vulkaan in Nicaragua, is de bus nemen in eigen land plots geen probleem meer.

De groepen zijn zo samengesteld dat iedereen elkaar kan en moet helpen. De slechtziende deelnemer duwt de persoon in de rolstoel en de rolstoelgebruiker wordt de ogen van de slechtziende deelnemer. Voor 2018 liggen er al zes bestemmingen vast: Nicaragua, Marokko, Tenerife, Roemenië en Ijsland. Oprichters van het project zijn Glenn Crynen en Marc Herremans. Het is ontstaan na het tv-programma ‘Voorbij de grenzen’ van enkele jaren geleden. ‘We organiseren bijvoorbeeld een tiendaagse tocht door een vulkaan. Dankzij ons project zijn er mensen die het terug hebben aangedurfd om opnieuw aan het werk te gaan of een nieuwe relatie te beginnen.’

Kobe Ilsen, Koen Wauters en Tom Waes verbinden hun lot samen met de club aan dit goede doel en komen vandaag donderdag 21 december tussen 17 uur en 18u30 mutsen verkopen in de Fan Shop Bosuil, voorafgaand aan de wedstrijd Antwerp-Lokeren. Tot 7 januari 2018 kan je in de Fan Shop in de hoofdtribune van het Bosuil-stadion, rode of witte RAFC-mutsen kopen met het logo van de community werking. Een muts kost twintig euro en de club voorziet tien euro per muts voor de organisatie. In totaal hoopt Antwerp 18 880 euro te kunnen bijdragen aan het project U/Turn. Vanaf morgen vrijdag 22 december zullen de mutsen ook te koop zijn in de Pop-Up Store in het Wijnegem Shopping Center. De mutsen kunnen ook via de webshop worden aangekocht. De openingsuren van de fan-shops vind je op https://royalantwerpfc.be/ticketing/opening-hours/. (EM)