Antwerp Phantoms zet off-day tegen Mechelen recht

De verwachtingen stonden gespannen op zaterdag 13 oktober. In het kader van de Bekercompetitie nam Antwerp Phantoms de face-off in Mechelen tegen Golden Sharks dat de Sinjoren een serieuze pandoering gaf in eigen huis bij aanvang van de competitie. De Antwerpenaren hadden zich duidelijk herpakt en namen vanaf de eerste face-off de leiding. Amper 10 seconden in de wedstrijd was het reeds raak voor blauw/geel. Bram Klijsen knalde de puck in de Mechelse netten. Ex-Phantoms Ziarny scoorde een minuut later echter de gelijkmaker. In de tweede periode ging Phantoms helemaal los. De Antwerpenaren liepen vlot uit naar 1-4 via Van den Bogaert, Van Noten en Theunis. Phantoms laat zich halverwege de periode even verrassen waarbij Martin Vachal van de situatie profiteerde en de 2 op het scoreboard voor Sharks zette met een short handed goal. Nog geen minuut later zet Simon Dozin de situatie terug recht: 2-5. Phantoms blijft de weg naar het Mechelse doel vinden, opnieuw via Bram Klijsen, terwijl Sharks stilaan dichterbij komt via ex-Phantommers Van Looy en Pellegrims. De derde periode wordt gespeeld op het scherp van de snee. Na vier minuten in de derde periode vergroot Kenneth Pittoors opnieuw de kloof naar 5-7. Vachal dicht opnieuw, maar met nog 4 minuten op de teller krijgt Phantoms een powerplay waarin Ryan Widmar de achtste goal scoort voor Phantoms. Maxim Pellegrims beent Sharks nog een beetje bij, maar de thriller eindigt met winst voor de bezoekers. Eindscore: 7-8 (1-1, 4-5, 2-2).

Zondag speelde Antwerp Phantoms thuis tegen Liège Bulldogs. Opnieuw een thriller van jewelste! De fans zagen twee teams op het ijs die elkaar gewaagd waren. Antwerp Phantoms is duidelijk aan het groeien in de competitie. Bulldogs had het moeilijk. Voor eigen publiek eindigde Luik nog de wedstrijd met een comfortabele 6-2 score. Zondag oversteeg Phantoms zichzelf als het ware. Na een doelpuntloze eerste periode neemt de thuisploeg de leiding via Bram Klijsen op assist van Sean McCann-Coppens en nieuwkomer Elia Urlings. Amper drie minuten later beent Bulldogs bij via Cheyne Matheson. In de 53ste minuut scoort Yoren De Smet het tweede Luikse doelpunt. Antwerp Phantoms geeft niet op en blijft druk zetten op Luikse doelman Verhulst. En met succes. Twee minuten later vindt Bram Klijsen opnieuw de Luikse netten zodat de wedstrijd naar de verlengingen wordt gesleept. Daar bewijst Luik zich net iets beter wanneer Akim Ramoul in de derde minuut de winning goal scoort.

“Ik ben zeer tevreden want we hebben een succesvol weekend achter de rug”, aldus Head Coach Gert Peeters. “We hebben vier belangrijke punten voor de Beker bijeengesprokkeld. Drie tegen Sharks, maar vooral dat ene punt tegen Luik, was een ongelofelijke opsteker. Wat mij betreft is Bulldogs toch wel het sterkste team in de Belgische Bekercompetitie. Onze jongens hebben mooi verdedigd. We hebben een sluitende penalty killing, dat bewezen we keer op keer. En goalie Charlie Vocke speelde een topwedstrijd. Het was een dubbeltje op een kant. We slepen de wedstrijd naar de verlengingen. Dan weet je dat het fifty/fifty is. En deze keer trokken wij aan het kortste eind.” Wordt vervolgd.