Antwerp Phantoms voor 6de keer naar EuroChem Cup in Rusland

IJshockeyclub Antwerp Phantoms is voor de zesde keer op rij uitgenodigd om met een U12-team deel te nemen aan het prestigieuze jeugdtoernooi ‘EuroChem Cup’ van het gelijknamige bedrijf. Het toernooi gaat door in het Russische Novomoskovsk in de Tula provincie, zo’n 200 km ten zuiden van Moskou. De Antwerpse vestiging van EuroChem is clubsponsor van Antwerp Phantoms.

Het toernooi gaat door van 25 tot 30 mei en brengt twaalf teams uit acht landen naar Novomoskovsk. Voor de eerste keer in de zesjarige geschiedenis van het evenement zal een team uit de Verenigde Staten deelnemen om te concurreren met de reguliere deelnemers uit België, Estland, Finland, Duitsland, Litouwen, Zwitserland en gastland Rusland.

Op 6 maart jl. ging de loting door. Hierna ziet u het resultaat. Antwerp Phantoms neemt het in de eerste ronde op tegen ‘thuisploeg’ Victoria, een sterkhouder van het toernooi.

RESULTATEN LOTING

GROEP A GROEP B GROEP C GROEP D
Severstal (RUS) Victoria (RUS) Jungadler Mannheim (GER) Narva (EST)
Espoo Juniors (FIN) Antwerp Phantoms (BEL) Klaipeda (LIT) Yamburg Kingisepp (RUS)
Albany (USA) Huskies (RUS) Leysin Sport Academy (SUI) Sever (RUS)

 Sommige van de beste Russische hockeyspelers zullen aanwezig zijn als VIP-gasten tijdens het toernooi. Tijdens het evenement van vorig jaar maakten legendarische spelers zoals Alexandre Yakushev, Sergei Fedorov, Pavel Bure en Vyacheslav Fetisov deel uit van een All-Star team voor een gala-wedstrijd tegen de kinderen.

EuroChem Cup als maatschappelijke initiatief
De EuroChem Cup fungeert als een belangrijk maatschappelijk initiatief van het multinationale bedrijf en werd opgericht in 2013, aanvankelijk voor teams uit regio’s waar het bedrijf bedrijvig is.

Over EuroChem Group AG
EuroChem is een toonaangevend internationaal meststoffenbedrijf dat voornamelijk stikstof- en fosfaatmeststoffen produceert, evenals bepaalde organische syntheseproducten en ijzererts. De Groep is verticaal geïntegreerd met activiteiten, variërend van grondstofwinning uit mijnen en verwerking van koolwaterstoffen tot kunstmestproductie, logistiek en distributie. EuroChem ontwikkelt momenteel twee omvangrijke potasstortingen met haar Greenfield-projecten VolgaKaliy en Usolskiy. De Groep heeft haar hoofdkantoor in Zug, Zwitserland, en heeft productievestigingen in België, Litouwen, China, Kazachstan en Rusland en stelt meer dan 25.000 mensen wereldwijd tewerk. Meer info op www.eurochemgroup.com.