Antwerp Phantoms verliest nipt thriller-derby tegen Herentals

Afgelopen zaterdag kregen de Antwerpse ijshockeyfans een voorproefje van de halve finale van de Beker van België (best of three) want Antwerp Phantoms ontving HYC Herentals, dit keer echter voor de BeNeLiga competitie. Het werd een enorm spannende wedstrijd waarin HYC de leiding nam na een eerste doelpunt in de laatste minuut van de eerste periode. Tijdens de tweede periode keerde een zeer gemotiveerd thuisteam terug op het ijs. De constante druk op het Kempense doel wierp vruchten af want de Antwerpenaren scoren de gelijkmaker amper na drie minuten in de periode. De bezoekers nemen echter opnieuw een voorsprong door een powerplay ten volle te benutten. Vier minuten in de laatste periode komt Phantoms opnieuw gelijk. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel. Met nog zeven minuten op de klok krijgt het thuisteam opnieuw een straf. Met een man meer op het ijs werkt HYC af en Phantoms moet terug in de achtervolging, maar tevergeefs. HYC verschalkt in de laatste minuten nog een vierde maal de Antwerpse goalie en pakt de punten. Eindscore: 2-4 (0-1; 1-1, 1-2) met doelpunten van Kevin De Winter (2).

“We hebben deze wedstrijd in de penalty box verloren, niet op het ijs”, aldus een teleurgestelde Coach Buck Rombouts. “We waren zeker evenwaardig, maar lieten ons vangen door domme straffen. We moeten bijgevolg meer discipline op het ijs tonen. Komt daar nog bij dat drie spelers uitvielen met kwetsuren. Met de halve finales voor de Beker in het vooruitzicht is dat zeker geen goede zaak.”

Jeugd- & lagere reeksen

DIV1 verliest thuis met 5-6 van Olympia Heist. DIV3 verliest in Herentals met 7-5 van HYC New Stars. U19 wint op Ruggeveld met 5-4 tegen Turnhout Tigers. U16 wint in Herentals met 1-6 van HYC Wit. U14 wint in Mechelen met 1-5 van Sharks. U12 verliest op Ruggeveld met 1-8 van Leuven Chiefs. RECREANTEN verliezen in Liedekerke met 2-5 van Ghent Ghosts. 

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld 23 & 24 december
23 december
U12 – Deurne – 17h45 – Antwerp Phantoms vs Charleroi Red Roosters 

Antwerp Phantoms op verplaatsing 23 & 24 december
23 december
BNL – Heerenveen – 20h00 – Unis Flyers vs Antwerp Phantoms

Foto: Hubert Duijvewaardt

Pin It on Pinterest