Antwerp Phantoms strandt in halve finale Belgische Beker

Het heeft jammer genoeg niet mogen zijn. Het team van Coach Buck Rombouts werd donderdag 28 december uit de Beker play-offs gewipt na de tweede wedstrijd tegen HYC Herentals in het kader van een ‘Best of Three’-reeks voor de halve finale van de Beker van België competitie. “De eerste periode liep heel sterk, maar halverwege de tweede liep het grondig mis”, aldus de ontgoochelde coach.

Gesprek met fan en Christian Pierre
Gesprek met fan en Christian Pierre

Inderdaad, na de nipte 7-5 nederlaag afgelopen dinsdag, speelden de Antwerpenaren een ijzersterke periode. De mannen van Coach Rombouts konden evenwel de weinige doelkansen niet verzilveren. Phantoms gaf echter geen haarbreed toe aan de bezoekers uit de Kempen, mede dankzij uitstekend keeperwerk van goalie Legrand. Blauw/geel zette die trend verder in de tweede periode, maar halverwege liep het mis. HYC scoorde een eerste doelpunt in de negende minuut en plots bleek de concentratie weg. Drie andere doelpunten volgden elkaar snel op. In de derde periode scoorde HYC nog een vijfde doelpunt. Halverwege die laatste periode lukte Phantoms dan toch nog twee doelpunten om de harde pil van de uitschakeling te verzachten.

“Uiteraard teleurgesteld”, stelt Coach Rombouts. “We zijn alert gestart, spelen een sterke eerste periode en laten het vervolgens afweten. Maar goed. Het seizoen is zeker nog niet voorbij. Volgende doelstelling is de play-offs van de BeNeLiga halen en dan is er nog het Belgisch Kampioenschap. Een weekend rust zal iedereen goed doen om er in januari terug hard tegenaan te gaan.”  

Wedstrijden op Ruggeveld
30 december
U12 – Deurne – 17h45 – Antwerp Phantoms vs. Leuven Chiefs

Antwerp Phantoms op verplaatsing
30 december
DIV1 – Turnhout – 20h00 – Turnhout Tigers vs. Antwerp Phantoms